BIST10.247,75%-0,86
USD32.3245%0.23
EURO34,7790%0.28
ALTIN2.395,92%0.11
Dünya

101 yaşında yargılanıyor: Eski Nazi yöneticisi olduğu ortaya çıktı

Yakın dönemde "Nazi savaş suçlarına" karıştığı tespit edilen Nazi zanlısı Josef Schütz 101 yaşında Alman mahkemesinde yargılanıyor.

Abone OlGoogle News
09 Ekim 2021 15:57

16 Kasım 1920 doğumlu ve önümüzdeki 16 Kasım'da 101 yaşını dolduracak olan Alman Josef Schütz, Hitler döneminde Nazi olmak ve katliama karışmak suçlamasıyla yargılanıyor.

Bu yaşına kadar normal bir hayat süren Josef Schütz'ün yakın yıllarda "Nazi suçları"na karıştığının tespit edildiği belirtiliyor. Schütz'ün yargılanan en yaşlı Nazi zanlısı olduğu belirtilirken Almanya'da Hitler'in devrilmesinden 76 yıl geçtiği için yargılanamayan Nazi zanlılarının artık dünyada olmadığı tahmin ediliyor.

Josef Schütz'e Alman mahkemesinde yöneltilen suçlama, 1942-1945 döneminde Berlin'in kuzeyindeki Oranienburg'daki Sachsenhausen kampında çoğu esir Sovyet askeri 3 bin 518 tutuklunun öldürülmesine "bilerek ve isteyerek" yardım ve yataklık etmek. Katledilen bu tutukluların kurşuna dizilerek veya zehirli gazla öldürüldükleri belirtiliyor.

Almanya'da Hitler döneminde Sovyet savaş esirlerini öldürenler yargılanırken Sovyetler Birliği ve sonrasında Rusya Federasyonu'nda kimsenin öldürülen Alman savaş esirleri için yargılanmaması, aksine bu suçları işleyenlerin onore edilmeleri dikkat çekiyor.

1945'ten bu yana çok sayıda Alman "Nazi suçlarına ortak olmak" suçlamasıyla yargılandı. Nazi rejiminin çökmesinin ardından pek çok eski rejim yetkilisi Arjantin'e kaçtığından Almanya'nın ardından Nazi tutuklamalarında en öne çıkan ülkelerin başında Arjantin geliyordu.

Yakalanamayan ve tespit edilemeyen "Nazi savaş suçu failleri"nin yaşlanma nedenli ölümlerinden ötürü Josef Schütz ve birkaç isim dışında artık bu yargılamaların ortadan kalkıp tarihte yerini aldığı düşünülüyor. (Mepa) 

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar