BIST9.716,77%-0,05
USD32.5675%0.09
EURO34,9481%-0.07
ALTIN2.437,52%0.05
Dünya

Bill Gates koronavirüsün sonunu getirmek için çağrıda bulundu! “Bu üçünü acilen yapın”

Microsoft’un CEO’su ve iş insanı Bill Gates, koronavirüs salgının nasıl bitireleceğine ilişkin 3 maddelik düşüncelerini açıklayarak çağrıda bulundu.

Abone OlGoogle News
22 Eylül 2021 13:10

Dünyanın en zengin iş insanlarından Bill Gates, kendi blog sitesi olan GatesNotes’ta yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının nasıl bitirilebileceği konusunda düşüncelerini anlattı. Bill Gates, yazısında 3 madde üzerinde durdu.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 pandemisi konusunda sık sık düşüncelerini dile getiren Bill Gates, bu kez de kendi blog sitesi olan GatesNotes’ta bu düşüncelerini yazıya döktü.

Bill Gates, pandeminin yarattığı etkiler konusunda önemli konuların konuşulacağı Birleşmiş Milletler Genel Kurulu öncesinde kendi düşüncelerini paylaşmak istediğini belirtti. Gates, pandeminin sona erdirilebilmesi için 3 madde üzerinde durdu. Bill Gates, blog yazısında pandemi ile ilgili bir sonraki adımı tahmin etmenin daha da zorlaştığını söyledi ve ekledi:

“Virüs, kontrolsüz bir şekilde bulaştığı sürece mutasyona uğramaya devam edecek. Ancak virüs değişebileceği gibi, dünyanın buna karşı tepkisi de değişebilir”

1- “Hemen aşılanın”

Bill Gates’in pandeminin kontrol altına alınması konusundaki ilk maddesi, sizin de tahmin edebileceğiniz gibi aşılanmak. Aşı krizlerinin bitmesinin ardından dünya çapında günde 41 milyon doz aşı dağıtıldığını belirten Gates, hükümetlerin ve özel sektörün aşı tedariğini hızlandırmak üzere daha şeffaf bir sistem oluşturabilmeleri için birlikte çalışmaları gerektiğini vurguladı.

2- Yayılım engellenmeli

Gates’in ikinci önemli maddesi ise yayılımın engellenmesi. Gates’e göre daha hızlı sonuç veren testlere, daha iyi koruyucu ekipman ve tıbbi cihazlara ihtiyacımız var. Gates, salgını kontrol altına alabilen ülkelerin, okulların ve özel işletmelerin karantinadan kurtulmasının mümkün olduğunu da belitti.

3- Pandemiye karşı küresel koordinasyon

Bill Gates’in pandemiyi kontrol altına alabilmek için 3. maddesi ise, dünyanın virüse karşı küresel bir koordinasyon içinde cevap vermesi. Gates, orta ve düşük gelirli ülkelerin kaderlerinin bağışlara bağlı olmaması gerektiğini vurguladı. Gates, planlama, yatırım, işbirliği ve öğrenilen derslerle dünyadaki herkesin ihtiyacını karşılayabileceklerini dile getirirken, yoksulluğun azaltılması, cinsiyet eşitsizliğinin giderilmesi ve çocuk felcinin ortadan kaldırılması için de aynı yolların izlenmesi gerektiğini vurguladı.

Bill Gates’e göre koronavirüs salgını, 2022 yılının sonlarına doğru tamamen bitmiş olacak. Gates, bu konuda aşılara çok fazla güvendiğini söyledi.

Microsoft kurucusu Bill Gates “tamamen normale dönmüş olacağına dair umudunu koruduğunu” ifade etti.

(Kaynak: megabayt.com)

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar