BIST9.122,14%0,46
USD32.3701%0.08
EURO34,9951%-0.06
ALTIN2.325,80%0.23
Dünya

Çin'de emlak krizi büyüyor: İkinci iflas geliyor

Çinli emlak devi Evergrande'ın 1 senede borsa değerinin

Abone OlGoogle News
22 Eylül 2021 10:23

Çin'de emlak krizi büyüyor. Çin'in emlak devi Evergrande'ın ardından en ünlü emlak şirketlerinden Sinic'in iflas etmek üzere olduğu belirtiliyor. Sinic'in hisselerinin bir günde görülmemiş biçimde %87 değer kaybetmesinin ardından borsadaki faaliyetleri durduruldu.

Sinic'in borsada bu kadar büyük bir kayıp yaşamasına Evergrande'ın iflasın eşiğinde olmasının Çin'deki emlak sektöründe oluşturduğu etkinin yol açtığı ifade ediliyor.

Değer kaybında, şirketin süresi 18 Ekim'de dolacak %9,5 faizli 246 milyon dolarlık borcunu ödeyemeyeceğine dair öngörülerin de payı büyük.

Çin'de 20 yıldır şişen emlak balonunun patlamak üzere olmasının, emlak fiyatlarının düşüşe geçmesinin emlak şirketlerini iflasa sürükleyen asıl neden olduğu, yönetimin son dönemde büyük şirketlere yönelik artırdığı vergilerin de bu krizi körüklediği belirtiliyor.

Bazı uzmanlar Çin'de daha da büyümesi beklenen emlak krizinin Çin ekonomisini krize sokacak etkide olacağını tahmin ederken bazı uzmanlar ise Çin'in yüksek büyüme oranını düşürmekle kalacağı kanaatinde. (mepa)

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar