BIST9.722,09%0,80
USD32.5842%0.05
EURO34,9766%0.35
ALTIN2.425,84%0.11
Dünya

Tünel kazıp siyonistleri şaşırtmışlardı: Yakalandı haberi geldi

Yüksek güvenlikli İsrail hapishanesinden tünel kazarak kaçan 6 Filistinliden 4'ünün Nasıra yakınlarında yakalandığı bildirildi...

Abone OlGoogle News
11 Eylül 2021 14:09

Geçtiğimiz günlerde Nasıra bölgesi yakınlarındaki yüksek güvenlikli İsrail hapishanesi olan Gilboa'dan kaçan 6 Filistinli tutukludan 4'ünün İsrail güçlerince yakalandığı açıklandı.

Zekeriya Zubeydi, Mahmud Ardah, Muhammed Ardah, Yakub Kadir, Ayham Kemenci, Munadil Nefeyat isimlerinde, Batı Şeria'daki Cenin şehri ve çevresinden 6 Filistinli Gilboa Hapishanesi'nden, aylarca kazdıkları tünelle kaçmayı başarmıştı.

İsrail, tüm medyaya kaçan 6 Filistinlinin resim ve kimlik bilgilerini vererek görenlerin onları ihbar etmelerini emretti. Bin civarında İsrail askeri, hapisten kaçan Filistinlilerin evlerine dönebileceği ihtimaline yönelik Batı Şeria'daki Cenin ve çevresinde arama başlatmıştı.

Önce 49 yaşındaki Yakub Kadir'in ve 46 yaşındaki Mahmud Ardah'ın Cenin'de değil Nasıra yakınlarında yakalandıkları açıklandı. Mahmud Ardah 1996'dan bu yana 25 yıldır, Yakub Kadri 2003'ten bu yana 18 yıldır İsrail hapishanesinde bulunmaktaydı.

Ardından Mahmud Ardah'ın akrabası Muhammed Ardah ve Zekeriya Zubeydi'nin de Nasıra çevrelerinde yakalandığı açıklandı. Bu 4 ismin İsrail medyasının ve askerlerinin yakalama seferberliği başlatması nedeniyle hapishane çevresinden çok da uzaklaşamadığı düşünülüyor.

İsrail güçleri halen yakalanamayan Ayham Kemenci ve Munadil Nefeyat'i arama çalışmalarını sürdürüyor.

Filistinli tutukluların yüksek güvenlikli İsrail hapishanesinden kaçabilmesine çok öfkelendikleri gözlemlenen İsrailli yetkililer, intikam amacıyla tutuklu yakınlarını gözaltına aldırmıştı.

İsrail'in cezalandırmak istediği Filistinlilerin yakınlarına da zarar vermeye dayalı toplu cezalandırma politikası bölgede oldukça fazla tepki çekiyor. (Mepa)

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar