BIST9.079,97%3,10
USD32.3344%0.13
EURO35,0659%-0.01
ALTIN2.307,65%1.32
Dünya

Mısır'da çöken binalar: Neden kendiliğinden yıkılıyorlar?

Mısır'da yine bir bina çöktü ve can kayıplarına neden oldu. Peki ülkede binalar neden sık aralıklarla kendiliğinden çöküyor? Uzmanlar bu konuda neler diyor?

Abone OlGoogle News
11 Eylül 2021 11:15

Mısır'da yine apartman çöktü. Başkent Kahire'nin Şubra el-Hayme banliyösünde avukatlık bürolarının bulunduğu bir apartman kendiliğinden çöktü. Enkazın altında kalan üç avukat hayatını kaybetti. Binanın iş saati dışında çökmüş olması daha fazla can kaybının önüne geçti.

PEKİ MISIR'DA BİNALAR NEDEN ÇÖKÜYOR?

Mısır'da ekonomik kriz nedeniyle binaların sağlam yapılmamasından sık sık kendiliğinden yıkılmalar yaşanıyor. Ve bu yıkımlar büyük can kayıplarına neden oluyor.

Önceki dönemlerde senede 2-3 kez apartman çökmesi yaşanırken son yıllarda bu sıklığın artması dikkat çekiyor.

Ağustos ayında İskenderiye'de bir apartmanın çökmesi sonucu 15 kişi ölmüştü. Temmuz ayında Kahire'de bir apartman çökmüş ve 21 kişi ölmüştü. Mart ayında ise Süveyş'te bir apartman çökmüş ve 25 kişi hayatını kaybetmişti.

RÜŞVETLE AŞILAN KURALLAR VE DENETİMSİZLİK

Mısır'da apartman inşasında devlet gözetimi fiilen bulunmuyor, mevcut kurallar kolaylıkla rüşvetle aşılabiliyor. Halkın alım gücü düşük olduğundan inşaatçılar ucuza ev satabilmek için inşaat malzemeleri olabildiğince eksiltiyor.

Kahire'deki binaların dayanıksızlığı nedeniyle 12 Ekim 1992'de başkent yakınlarında meydana gelen orta şiddette bir depremde orantısız insan kaybı yaşanmıştı.

5,9 şiddetinde meydana gelen Kahire depremi gündüz saatlerinde gerçekleşmesine rağmen bölge ve çevresinde 545 kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuştu. (mepa) 

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar