BIST9.645,02%-0,50
USD32.5847%0.20
EURO34,8335%0.56
ALTIN2.416,48%-0.67
Dünya

Kürt mahkum Guantanamo'da ölüme terk edildi!

Guantanamo Cezaevi'nde tutulan mahkumlardan Neşvan Abdurrezzak Abdulbaki'nin felç kalma riskiyle karşı karşıya olduğu ifade ediliyor...

Abone OlGoogle News
10 Eylül 2021 12:15

Guantanamo Cezaevi'nde tutulan mahkumlardan Neşvan Abdurrezzak Abdulbaki'nin felç kalma riskiyle karşı karşıya olduğu ifade ediliyor.

Iraklı bir Kürt olan ve ABD'nin "Abdulhadi el Iraki" ismiyle tanıttığı Neşvan Abdurrezzak Abdulbaki, 2007 yılından bu yana Guantanamo'da tutuluyor.

Abdulbaki, gördüğü işkence ve kötü muameleler sebebiyle uzun süredir sağlık sorunlarıyla karşı karşıya.

"FELÇ KALABİLİR"

Avukat Alka Pradhan'ın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamaya göre, uzun süredir sağlık durumunun ihmal edilmesi sonrası Abdulbaki'nin bacaklarında bir süredir ciddi bir his kaybı bulunuyor.

Abdulbaki, yaklaşık 10 yıldır omurgasını ciddi ölçüde zedeleyen bir rahatsızlıkla yaşamasına rağmen, acil bir şekilde ihtiyaç duyduğu ameliyata ABD tarafından izin verilmiyor.

Durum bu şekilde devam ederse Abdulbaki'nin felç kalmasından endişe ediliyor.

1961 yılında Irak'ın Musul şehrinde doğan Abdulbaki, bir müddet Irak ordusunda görev aldıktan sonra, Sovyetler Birliği'ne karşı savaşmak üzere Afganistan'a gitti.

Savaşın ardından da Afganistan'da kalan Abdulbaki, ABD tarafından "El Kaide üyesi" olmakla suçlanarak Guantanamo'ya atıldı.

Abdulbaki, ABD'nin kendisine yönelik suçlamalarını ve "Abdulhadi el Iraki isimli kişi olduğu" iddiasını reddederken hakkında somut bir delil de bulunmuyor. (Mepa)

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar