BIST9.122,14%0,46
USD32.3701%0.08
EURO34,9951%-0.06
ALTIN2.325,80%0.23
Dünya

Sapkınları öldürdüler iddiası ile 6 kişi idam edilecek

Bangladeş'te 6 kişiye, "LGBT aktivistlerini öldürdükleri" gerekçesiyle idam cezası verildi. Sapkınlara ödül gibi ceza tepki çekti.

Abone OlGoogle News
01 Eylül 2021 15:03

Bangladeş'te bir mahkeme, cihat yanlısı bir gruba mensup olduğu iddiasıyla altı kişiyi idam cezasına çarptırdı. Bu altı ismin suçlanma sebebi ise beş yıl önce iki LBGT aktivistini öldürdükleri iddiası oldu.

Bangladeş'te Hulhaz Mennan ve Mahbub Rabbi Tonoy isimli iki kişi, ülkenin ilk LGBT dergisini çıkarmış, eşcinselliği yayma ve meşrulaştırma amaçlı faaliyetlerde bulunmuşlardı.

Ülkedeki İslami yapılar duruma tepki göstermiş ancak hükümet buna karşı bir adım atmamıştı. İki isim de Nisan 2016'da Bangladeş'in başkenti Dakka'da beraber yaşadıkları apartman dairesinde öldürülmüşlerdi.

Savcı Gulam Server Han, Mennan ve Tonoy'u öldürme suçlamasıyla yargılanan sekiz kişiden altısı için idam cezası istemişti.

Davanın hakimi savcının talebine uyarak idam cezası istenenler için idam cezası verdi. İdam cezası verilenlerin arasında Seyyid Ziyaul Hak isminde bir binbaşı da bulunuyor. Seyyid Ziyaul Hak bu saldırıyı yönetmekle de suçlanıyor.

Yargılanan sekiz kişi de Mennan ve Tonoy'un öldürülmesiyle ilgili olmadıklarını söylüyor. Yargılananların avukatı Nazrul İslam, mahkemenin delil olmaksızın idam cezası vererek büyük bir hukuksuzluğa imza attığını, karara itiraz edeceklerini belirtti. (Mepa)

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar