BIST9.079,97%3,10
USD32.4322%0.27
EURO35,0000%-0.05
ALTIN2.325,31%0.21
Dünya

Rusya, Afganistan sınırına Tank yığmaya başladı

Rusya’nın Tacikistan’daki üssünde konuşlu olan tank birlikleri Afganistan sınırı boyunca 200 kilometrelik bir geçit gerçekleştirdi.

Abone OlGoogle News
20 Temmuz 2021 15:09

Rusya savunma yetkilileri, Tacikistan’daki 201. askeri üste konuşlu olan tank birliklerinin bir tatbikat alanından diğerine geçiş yaparken Afganistan sınırı boyunca 200 kilometrelik bir yol katettiğini belirtti.

Tatbikatın bu kısmı sırasında, T-72 tanklarından oluşan konvoyun yol boyunca sabotaj grupları ya da havadan gelebilecek saldırılara karşı korunması görevlerinin gerçekleştirildiği kaydedildi.

Sputnik'te yer alan haberde, sınırdaki bu geçidin ardından, tank birliklerinin, konuşlandıkları alanda komuta noktaları oluşturma ve askeri teçhizatı gizleme çalışmaları yaptıkları belirtildi.

Rusya, ABD ile müttefiklerinin çekilmekte olduğu Afganistan’a komşu olan Tacikistan’da temmuz ortasından beri tatbikat gerçekleştiriyor. Söz konusu tatbikatlar çeşitli ayaklardan oluşuyor.

Taliban’ın, batılı güçlerin Afganistan’dan çekilişini ülke topraklarındaki kontrolünü genişletmek için kullanması, Tacikistan gibi Orta Asya ülkeleri için ciddi bir tehlike oluşturuyor.

Tacikistan-Afganistan sınırını, SSCB’nin dağılmasından sonra uzun süre Rusya’nın sınır muhafızları korudu. 2005’ten itibarense sınırın korunması görevi tamamıyla Tacikistan sınır güçlerine geçti ve Rus sınır muhafızları bu ülkeden çekildi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar