BIST9.079,97%3,10
USD32.4322%0.27
EURO35,0327%0.04
ALTIN2.325,08%0.20
Dünya

Eski Taliban'ın esiri Weeks: Allah cihadınızı kabul etsin

Afganistan'da Taliban tarafından bir süre esir tutulan, sonrasında serbest kalıp Müslüman olduğunu açıklayan Timothy Weeks, Kurban Bayramı mesajı yayınladı.

Abone OlGoogle News
20 Temmuz 2021 11:40

Afganistan'da Taliban tarafından bir süre esir tutulan, sonrasında serbest kalıp Müslüman olduğunu açıklayan Timothy Weeks, Kurban Bayramı mesajı yayınladı.

Kabil'deki Amerikan Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışan ve 7 Ağustos 2016'da Taliban tarafından esir alınan Avusturalya vatandaşı Timothy Weeks, 20 Kasım 2019 tarihinde serbest kalmıştı.

Weeks, serbest kaldıktan sonra İslamiyeti seçmiş, Taliban'ın kendisine oldukça iyi muamele ettiğini söyleyip, harekete yönelik olumlu açıklamalarda bulunmuştu.

"BAŞTA MÜCAHİTLER OLMAK ÜZERE İSLAM ALEMİNİN BAYRAMI MUBAREK OLSUN"

Sosyal medya hesabı üzerinden Kurban Bayramı nedeniyle video mesaj yayınlayan Weeks, "Allah'ın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun. Kurban Bayramınızı başta Afganistan'ın mücahit halkı olmak üzere en içten dileklerimle tebrik ediyorum. Allah cihadınızı kabul etsin" ifadelerini kullandı.

"BU BAYRAM ŞERİATIN GELMESİ İÇİN VESİLE OLSUN"

Bayram tebriğine Peştu dilinde mesajlar da ekleyen Weeks, "Allah esirlerin çektiği sıkıntıları gidersin ve onları bir an önce kurtarsın. Allah bu bayramı ülkenin bağımsızlığı ve şeriat sisteminin uygulanması için vesile kılsın" ifadelerini kullandı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar