BIST9.915,62%2,05
USD32.509%-0.09
EURO34,7760%-0.56
ALTIN2.438,67%0.10
Dünya

Ormanda vahşet! Boz ayı, saldırdığı gencin yarısını yedi

Rusya'nın güneyinde Moğolistan sınırına yakın Ergaki Milli Parkı'nda rehber olarak çalışan 16 yaşındaki bir genç ormanda ayı saldırısına uğradı. Boz ayının genci yarı yarıya yediği görüldü.

Abone OlGoogle News
23 Haziran 2021 20:44

Rusya'da rehber olarak çalışan 16 yaşındaki bir genç ormanda ayı saldırısına uğradı. Saatlerdir haber alınamayan çocuğu aramaya gelenler gözlerine inanamadı. Rus medyasında 'canavar' olarak bahsedilen ayı, 16 yaşındaki gencin yarısını yedi.

Rusya'da tüm dünyayı dehşete düşüren bir olay yaşandı. Rus milli parkında 16 yaşındaki bir genç, bir boz ayının saldırısına uğradı. Saldırı, Rusya'nın güneyinde Moğolistan sınırına yakın Ergaki Milli Parkı'nda gerçekleşti.

Gencin yarısını yedi

Rus medyasında 'canavar' diye bahsedilen aç ayı, genci yarı yarıya yedi, bir turisti yere serdi ve kayıp çocuğu aramaya gelen bir başkasına daha saldırdı. Ayının saldırdığı turist, can havliyle cebinden çıkardığı bıçağı, hayvanın boynuna sapladı. Turist ayıyı çakı ile bıçakladığında, arkadaşı kampa geri giderek korkunç olayı haber verdi.

 

Gencin parçalarının üzerinde yatarken bulundu

Sayan Dağları'ndaki Ergaki Milli Parkı'ndaki müfettişler olay yerine koştu ve ayıyı, turist kampından yaklaşık 500 metre uzakta, gencin parçalanmış kalıntılarının üzerinde yatarken buldu.

Yaralı ayıya ateş ederek vurdular, vahşi ayı koşarak uzaklaştı. Ertesi sabah erkenden kendilerine saldırmaya çalışan hayvanın izini sürerek takip edip öldürdüler.

Park personeli insan yiyen ayıyı öldürdü

Milli parktan yapılan açıklamada, "Saatlerce süren takibin ardından insan yiyen ayı, park personeli tarafından öldürüldü" ifadeleri kullanıldı. Korucular, vahşice saldırıya uğrayan genç çocuğun cesedini ormanda taşırken böyle görüntülendi. Tüyler ürperten görüntüler, Rus televizyonunda yayınlandı.

İsmi açıklanmayan erkek turist, yaşadığı boz ayı saldırısından sıyrıklar, kesikler ve morluklarla kurtuldu. Turistin hastanede tedavi altına alındığı, sağlık durumunun iyiye gittiği bildirildi.

 

Tatil grubu için rehberlik yapıyordu

Abakanlı olduğu bildirilen 16 yaşındaki çocuk, Pazartesi günü, sabah saat 11 civarında boz ayının saldırısına uğrayıp can verdiğinde, tatil grubu için rehber olarak çalışıyordu.

Çocuğun yokluğunu fark eden iki adam, rehber çocuk kaybolduktan dokuz saat sonra onu kontrol etmek için çadırlarından çıktıklarında ayıyla karşılaştılar.

Milli parkın müdürü Igor Gryazin yaptığı açıklamada, çocuğun kestirmeden gittiğini, insanların yürüdüğü patikadan uzaklaştığını ve bu yüzden daha fazla tehlikeye maruz kaldığını söyledi.

Bu yıl uzun süren soğuk ve yağışlı hava, kalın kar örtüsüne yol açarak ayıların düzgün beslenmesini engelledi. Bu nedenle yetkililer insanları aç ayıların insanlara yaklaşabileceği konusunda uyarıda bulunuyor.

 

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar