BIST9.716,77%-0,05
USD32.5624%0.02
EURO34,9410%-0.09
ALTIN2.437,53%0.05
Dünya

Savaşın fitilini ateşleyecek hamle! Uydudan göründü… "Rusya, ABD’nin savaş gemisini batırıyor"

Devlet Başkanı Vladimir Putin’in emriyle Hawaii yakınlarına devasa filosunu gönderen Rusya’nın başlattığı tatbikatla bir uçak gemisini batırmak için harekete geçtiği iddia edildi.

Abone OlGoogle News
22 Haziran 2021 16:44

Soğuk Savaş'tan bu yana en büyük filosunu Hawaii yakınlarına gönderen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, resmi olarak 300 mil açıklamasını yapsa da uydu görüntüleri dünyayı çalkaladı.

Baltık Denizi'nden Karadeniz'e, Pasifik Okyanusu'ndan Akdeniz'e kadar Kuzey Yarımküre'nin her yerine yayılan gerilimde, Rusya en gözü kara hamlesini ABD'nin Hawaii Adası yakınlarında yaptı. Moskova'nın Soğuk Savaş'tan bu yana en büyük savaş oyununda, 20 kadar gemi, denizaltılar, destek araçları ve yine 20 kadar jet Hawaii'nin yalnızca 35 mil (Yaklaşık 55 kilometre) yakınına kadar sokuldu.

Rusya’nın 300 mil iddiası uydu görüntüsüyle yalanlandı

Rusya Savunma Bakanlığı Pasifik Okyanusu'nun ortasındaki tatbikatın Hawaii kıyılarına 300 mil kadar uzağında gerçekleştiğini duyurdu ancak 19 Haziran'da çekilen uydu görüntüleri Moskova'yı açık şekilde yalanladı.

Rus donanmasının Hawaii'ye yaklaşması üzerine ABD'ye ait F-22 jetleri havalandı. F-22 savaş uçaklarının son bir ayda ikinci kez Rus hareketliliği nedeniyle kalkış yaptığı bildiriliyor. Rusya lideri Vladimir Putin'in tehlikeli adımıyla kırmızı alarm veren ABD ordusu, ayrıca uçak gemisi USS Carl Vinson ile USS Dewey savaş gemisini Hawaii yakınlarına sevk etti.

Rusya’nın göz bebeği savaş uçakları havalandı

Rusya Savunma Bakanlığı'nın yayınladığı görüntülerde ayrıca, Tu-142 savaş uçaklarının havalandığı anlar da yer aldı. Havada 14 saatten fazla geçiren ve yaklaşık 9 bin 980 kilometre kat eden Tu-142'lere, gökyüzünde yakıt ikmali de yapıldı.

 

Söz konusu Tu-142'ler, geçtiğimiz günlerde Akdeniz semalarında görünen Tupolev serisinden. Suriye'deki Rus üssü Hmeymim'e inen uzun menzilli Tupolev Tu-22M3'ler, birçok uçuş gerçekleştirdi.

 

“Rusya uçak gemisi batırıyor”

Tatbikata ilişkin resmi açıklamada, hem hava hem de deniz kuvvetlerinin bir uçak gemisinin başını çektiği taarruz grubunu tespit edip füze saldırısıyla vurmak üzere görevlendirildiği vurgulandı.

İngiliz medyası 'Amiral battı-Rusya Hawaii yakınlarında bir uçak gemisini batırıyor' başlığını atarken, ABD'nin Hint-Pasifik Komutanlığı sözcüsü Yüzbaşı Mike Kafka Rus kuvvetlerini yakından izlediklerini söyledi.

 

(Kaynak: milliyet.com.tr)

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar