BIST9.693,46%1,77
USD32.5355%0.02
EURO34,7190%0.09
ALTIN2.499,53%0.61
Dünya

''Düşmanı kör ediyor'' diyerek tanıttılar! Radara yakalanmayan savaş gemisi...

ABD ile dünyanın birçok noktasında karşı karşıya gelen Rusya, radara yakalanmayan yeni savaş gemisini kamuoyu ile paylaştı.

Abone OlGoogle News
10 Haziran 2021 15:00

Rusya'nın radara yakalanmayan yeni savaş gemisi devlet medyası tarafından tanıtıldı. Radar emici kaplamaya ev sahipliği yapan gemi 'düşmanı kör ediyor' yorumlarının yapılmasına neden oldu.

Son dönemde 'Batı' ve ABD ile tarihinin en gergin dönemini yaşayan Rusya, silahlanmaya yaptığı yatırımları da artırmış durumda.

Rusya'nın envanterine girmeye hazırlanan yeni nesil bir araç Rus devlet medyası tarafından kamuoyuna tanıtıldı. Söz konusu askeri gemi düşman gemileri tarafından tespit edilmekten kaçınabilecek ilk gizli savaş gemisi olarak dikkat çekiyor.

Devlet medyası, savaş gemisinin seyir füzeleri, uçaksavar füzeleri ve toplarla silahlandırıldığı bilgisinin de altını çizdi.

Radar emici kaplamaya ev sahipliği yapan gemi 'düşmanı kör ediyor' yorumlarının yapılmasına neden oldu. RIA'nın haberine göre, gövdesi tamamlanan geminin önümüzdeki yı donanmanın envanterine girmesi bekleniyor.

Putin'den NATO uyarısı

Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, NATO'nun, ülkesinin sınırlarına yakınlaştığını, bunun Rusya ve Rus vatandaşlarının güvenliğini etkileyecek kadar önemli husus olduğunu söyledi.

Putin, Rossiya-1 kanalına verdiği röportajda, NATO'nun askeri faaliyetlerini ve Ukrayna'nın NATO'ya üye olma ihtimalini değerlendirdi.


NATO'nun Rusya sınırlarının yakınlarında askeri altyapısını güçlendirdiğine dikkati çeken Putin, "NATO'nun sınırlarımıza yakınlaşması, Rusya ve Rus vatandaşlarının güvenliğini etkileyecek kadar önemli bir husus" dedi.

Putin açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

'NATO'nun doğuya doğru genişlemesi iki dalgada gerçekleşti. Bu, Rusya ve Batı ülkeleri arasındaki ilişkilerin ortaklık seviyede olduğu zamanda gerçekleşti ancak kaygılarımızın tümü göz ardı edildi. Sert konuşmak istemiyorum ancak çıkarlarımızı çiğnediler. Bu iyi ilişkilerin olduğu zamanında gerçekleşti. Batı, kendi jeopolitik çıkarlarını insanların ve diğer halkların çıkarlarından üstün tutar.'

Ukrayna'nın NATO üyesi olmak istediğine dikkati çeken Putin, bunun boş bir mesele olmadığını vurgulayarak, "Polonya ve Romanya'daki Amerikan füzeleri, Rusya'nın merkez bölgesine 15 dakikada varabilir. Ukrayna'nın NATO üyesi olduğunu farz edelim. Amerikan füzelerinin Harkiv veya Dnipro kentlerinden Moskova'ya uçuş süresi 7-10 dakikaya düşecek" ifadelerini kullandı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar