BIST9.079,97%3,10
USD32.3461%0.17
EURO35,0916%0.06
ALTIN2.310,49%1.45
Dünya

Menfi’den o ülkeye karşı “Arkamda Türkiye var” oturuşu

Libya’daki geçici hükümet Türkiye’nin tam desteğini alırken, İtalya İçişleri Bakanı Luciana Lamorgese ile bir araya gelen Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed el-Menfi’nin “Arkamda Türkiye var” oturuşu dikkatlerden kaçmadı.

Abone OlGoogle News
19 Nisan 2021 21:04

Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed el-Menfi, İtalya İçişleri Bakanı Luciana Lamorgese ile başkent Trablus'ta bir araya geldi.

Trablus'taki görüşmede Menfi'nin rahat tavırları, Türkiye'nin Libya'ya desteğin kararlılığını ve önemini bir kez daha gösterdi.

Türkiye'nin Libya'da uluslararası tanınırlığa sahip hükümete verdiği destek sonucu darbeci Hafter'e bağlı güçler ağır yenilgiye uğradı.

Libya'daki atmosferin Ankara'nın desteklediği meşru hükümetin lehinde gelişmesi, Yunanistan ve İtalya'yı bu ülkeyle sık sık görüşmeye mecbur bıraktı.

Menfi'nin İtalyalı yetkililere yönelik rahat tavrı

Son olarak, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed el-Menfi, İtalya İçişleri Bakanı Luciana Lamorgese ile başkent Trablus'ta bir araya geldi.

Görüşmede, Menfi'nin bacak bacak üstüne atarak rahat tavırlar sergilemesi dikkat çekti.

Geçtiğimiz günlerde ise Türkiye'nin Trablus Büyükelçisi Kenan Yılmaz'ın güven mektubunu sunduğu sırada Menfi'nin saygılı tavrı dikkatlerden kaçmamıştı.

 

“Göç olgusunun sebepleri ortadan kaldırılmalı”

Başkanlık Konseyi Basın Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, Menfi, Lamorgese ile görüşmesinde, güvenlik, kaçak göç ve sınır güvenliği başta olmak üzere, çeşitli alanlarda Libya-İtalyan iş birliğinin önemi ve rolüne dikkati çekerek, kalkınma yoluyla göç olgusunun sebeplerinin ortadan kaldırılmasının gerekliliğini vurguladı.

Lamorgese de İtalya ile Libya arasındaki ikili ilişkiler ve iş birliğinin derinliği ve bunları güçlendirme ihtiyacının altını çizdi.

Görüşmede ayrıca, iki ülke arasında geçmişteki bir dizi anlaşmanın yeniden aktif hale getirilmesinin ele alındığı belirtildi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar