BIST9.553,75%0,24
USD32.5237%0.17
EURO34,8480%0.55
ALTIN2.487,12%1.01
Dünya

Çin’den skandal açıklama: PKK ile Uygur Türklerini bir tuttular!

Çin Dışişleri Bakanlığı, Ankara Büyükelçisi’nin Meral Akşener ve Manusr Yavaş hakkındaki açıklamalarına sahip çıkarak, Türkiye’yi, “terör ve aşırıcılık” yanlılarına karşı Çin ile birlikte mücadele vermeye çağırdı.

Abone OlGoogle News
08 Nisan 2021 23:09

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zhao Lijian, günlük basın toplantısında Çin'in Ankara Büyükelçisi’nin Türkiye Dışişleri Bakanlığı’na çağrılmasıyla ilgili soruyu yanıtladı.

Çin Radyosu Türkçe servisinin haberine göre Zhao, Türkiye’deki kişisel sosyal medya hesabından yapılan paylaşımlarda “teröristlere açıkça destek mesajı iletildiğini, paylaşımların, Çin’in egemenliği ve toprak bütünlüğünü tehdit eder ve Çin'in bölünmesini kışkırtır nitelikte olduğunu” belirtti.

Sözcü Lijian, Ankara Büyükelçiliği’nin buna karşılık olarak Çin’in tutumunu net bir şekilde açıkladığını ve açıklamanın tamamen haklı ve makul olduğunu, suçlanacak bir yanının bulunmadığını kaydetti.

PKK’yı ima ederek “Türkiye uzun yıllar terörist ve bölücü güçlerden zarar gördü” diyen Zhao Lijian, “Türkiye’deki tüm çevrelerin Çin’in ulusal egemenliği ve toprak bütünlüğünü koruma konusundaki kararlılığına doğru, tarafsız ve rasyonel bir şekilde bakması gerektiğini” dile getirdi.

Sözcü Lijian'ın bu açıklamaları eli kanlı PKK ile Uygur Türklerini aynı kefeye koyması nedeni ile tepkilere neden oldu. 
 

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar