BIST9.687,96%1,72
USD32.5904%0.19
EURO34,8568%0.49
ALTIN2.498,60%0.57
Dünya

Joe Biden ve Ürdün Kralı 2. Abdullah’tan kritik görüşme

ABD Başkanı Joe Biden ile Ürdün Kralı 2. Abdullah arasında bir telefon görüşmesi gerçekleştiği bildirildi.

Abone OlGoogle News
07 Nisan 2021 21:53

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden’ın Ürdün Kralı 2. Abdullah ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiği duyuruldu.

Biden, Abdullah’a gaz verdi

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden’ın Ürdün Kralı 2. Abdullah ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiği duyuruldu. Görüşmede, Biden’ın Kral Abdullah’a ABD’nin Ürdün’e olan güçlü desteğini ifade ettiği belirtildi. Açıklamada, iki liderin Ürdün ile ABD arasındaki güçlü ikili bağları, Ürdün'ün bölgedeki önemli rolünü ve birçok siyasi, ekonomik ve güvenlik meselesinde ikili işbirliğini güçlendirmeyi ele aldıkları belirtildi. Açıklamada ayrıca, Biden’ın ABD'nin İsrail-Filistin arasındaki çatışmada iki devletli çözümü desteklediğini de yinelediği aktarıldı.

‘Darbe girişimi’ olarak nitelendirilmişti

Ürdün’de geçtiğimiz cumartesi gecesi eski Veliaht Prensi Hamza bin El Hüseyin ev hapsine, eski bir bakan da dahil 20 kişi güvenlik nedeniyle gözaltına alınmıştı. Gözaltıların ardından ülkede yaşanan siyasi karışıklık darbe girişimi olarak nitelendirilmiş, Prens Hamza'nın Kral 2. Abdullah’a sadakat yemini ettiği bir mektubu imzalaması ile olaylar son bulmuştu.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar