BIST9.716,77%-0,05
USD32.5707%0.10
EURO34,9650%-0.02
ALTIN2.445,77%0.39
Dünya

ABD'de ilk, dünyada ikinci vaka! İkinci yüz naklinden sonra yeni yüzünü ilk kez gösterdi

ABD’de 2007 yılında ayrıldığı kocası tarafından önce beyzbol sopasıyla dövülen, ardından yüzüne sodyum hidroksit atılan Carmen Blandin Tarleton isimli kadın, ikinci kez yapılan yüz naklinin ardından yeni yüzünü gösterdi.

Abone OlGoogle News
02 Mart 2021 20:34

ABD'de iki kez yüz nakli yapılan Carmen Blandin Tarleton, ilk kez yeni yüzü ile kameraların karşısına çıktı.

ABD’de Carmen Tarleton (53) isimli kadın, ayrıldığı kocası Herbert Rodgers tarafından 2007’de beyzbol sopasıyla feci şekilde dövülmüştü. Rodgers, bununla da yetinmemiş, kadını kimyasal madde dökerek yakmıştı. Saldırı sonrasında yüzünde büyük tahribat oluşan Tarleton’a 2013’te yüz nakli ameliyatı yapıldı.

ABD’de ilk, dünyada ikinci vaka

7 sene sonra kadında doku uyuşmazlığı başladı ve vücut nakledilen organları reddetti. Tarleton’a bu kez geçen sene temmuz ayında Boston'da Brigham and Women's Hospital’da ikinci kez yüz nakli yapıldı. Bu da ikinci kez yüz nakli yapılan ABD’de ilk, dünyada ikinci vaka olarak kayıtlara geçti.

Yeni yüzünü ilk kez gösterdi

Eski bir hemşire olan Tarleton, iyileşme göstererek 7 ay sonra bir televizyon programına katıldı ve yeni yüzünü ilk kez gösterdi. Tarleton'a, temmuz ayında aşırı dozda fentanilden vefat eden uyuşturucu bağımlısı Casey Harrington Labrie’nin yüzü nakledilmişti. Programda nakli kabul eden aileyle bir araya gelen Tarleton, “Bu benim yüzüm. Bu yüzle doğmadım ama bana verildi, artık benim oldu. Ama her aynaya bakışımda Casey’i göreceğim” diyerek aileye teşekkür etti.

 

Kocası, Tarleton'ın yüzünü asitle yakmıştı

Tarleton'ın eski kocasının evine gitmiş ve ona beyzbol sopasıyla vurmuş ardından çıkan tartışmada kocası Tarleton'ın yüzüne sodyum hidroksit atmıştı. Tarleton'ın yüzünün yüzde 80'ini yanmış görme kaybı yaşamıştı. 30 yıl hapis cezası alan eski koca ise hapishanede hayatını kaybetmişti.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar