BIST9.461,66%-0,66
USD32.6009%0.22
EURO34,8797%0.56
ALTIN2.497,50%0.52
Dünya

Suudiler delirdi: 3,3 milyar dolarlık yatırım

Suudi Arabistan, oyun dünyasına büyük bir yatırım gerçekleştirdi.

Abone OlGoogle News
22 Şubat 2021 12:56

Suudi Arabistan, oyun dünyasına büyük bir yatırım gerçekleştirdi. Ülkenin varlık fonu olan Suudi Kamu Yatırım Fonu Electronic Arts, Activision ve Take Two Interactive Software şirketlerine tam 3,3 milyar dolarlık yatırım yaptı.

Riyad merkezli Suudi Arabistan Yatırım Fonunun, 2020’nin 4.çeyreğinde Activision Blizzard'a 1,39 milyar dolar, Electronic Arts’a 1,1 milyar dolar, Take Two Interactive Software şirketine 826 milyon dolar yatırım yaptığı belirtiliyor.

Önceki röportajlarında küçüklüğünden beri oyuna ilgisini dile getirmiş olan veliaht prens, Bloomberg Businessweek profilinde video oyunlarının kıvılcım saçan yaratıcılığıyla övgüde bulunup, 2018'de New Yorker'a en sevdiği oyunun Activision'ın en çok satan franchise'ı Call of Duty serisi olduğunu söylemişti. Yatırım Fonu önceki yıllarda Uber Teknologies firmasına 4,4 milyar dolar yatırım yapmıştı.

Sektörün 2022’e kadar % 9 büyüyeceği öngörülüyor

Oyun pazarının 2022 yılına kadar tüm dünyada 196 milyar dolara ulaşması beklenirken, 2018 ile 2022 yılları arasında sektörün yüzde 9 oranında artacağı tahmin ediliyor. Cep telefonu pazarı hala dünyanın en hızlı büyüyen oyun pazar segmenti olmasına rağmen, Kuzey Amerika, Batı Avrupa ve Japonya gibi gelişmiş pazarlarda bu büyüme yavaşlıyor. Asya, Hindistan, Orta Doğu ve Kuzey Afrika gibi gelişmekte olan pazarlar ise bu sene segmentin büyümesine en çok katkı sağlayacak olan ülkeler.

Bunlarla birlikte, birden fazla platformda yer alan popüler oyunlar, daha fazla akıllı telefon kullanıcısı ve 5G ağlarının piyasaya sürülmesi hem mobil donanım hem de mobil internet altyapısındaki iyileştirmeler gibi birçok faktör bu büyümeye katkı sağlıyor.

Pandemi döneminde birçok sektör daralırken salgına yönelik alınan önlemler kapsamında insanlar daha fazla evlerinde vakit geçirmeye başladı.Bu da oyunlara olan ilginin artmasına neden oldu. İşin altyapısını oluşturan gelişen teknolojiler oyun sektöründe daha fazla kullanıcıya ulaşılmasını sağlıyor.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar