BIST9.693,46%1,77
USD32.5355%0.02
EURO34,7190%0.09
ALTIN2.499,53%0.61
Dünya

KKTC'de sokağa çıkma yasağıyla ilgili yeni karar

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersan Saner, koronavirüs ile mücadele kapsamında ülke genelinde uygulanan sokağa çıkma yasağının 26 Şubat'a uzatıldığını duyurdu. Öte yandan ülkede son 24 saat içerisinde 14 yeni vakanın tespit edildiği duyuruldu.

Abone OlGoogle News
19 Şubat 2021 21:25

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersan Saner, koronavirüs salgınına ilişkin yeni Bakanlar Kurulu kararlarını açıkladı.

Bakanlar Kurulu'nun aldığı yeni kararlar doğrultusunda KKTC'de bu ayın ilk haftasından bu yana devam eden sokağa çıkma yasağı, bir kez daha uzatıldı. Yeni kararlara göre, KKTC genelinde sokağa çıkma yasağı, 26 Şubat'a kadar yürürlükte kalacak.

Ancak bazı sektörlere yönelik gevşetme kararları alındı. Başbakan Saner, tam kapanma kararına ilişkin yeni düzenlemelerin yapıldığını ifade ederek, "Ülkemizde görülen yerel bulaş sayısında istikrarlı bir düşüş gözlemlendiği nedenle 22 Şubat 2021 tarihinden itibaren işletme ve/veya faaliyetlerin kademeli olarak açılmalarına karar verilmiştir" dedi.

Restoran, kafe ve büfeler yalnızca paket servis, internet üzerinden satış ve gel-al şeklinde hizmet verecekken, müşterilerin içerde oturmalarına izin verilmeyecek. Paket servis hizmetleri ise 07:00- 21:00 saatleri arasında yapılacak.

Giyim mağazaları açık olacak fakat ürünlerin denenmesi yasak. Ülkede 22-26 Şubat tarihleri arasında temel ihtiyaçlar dışında tam sokağa çıkma yasağı devam edecek, 22 Şubat tarihinden itibaren pazar günleri eczaneler ve fırınlar haricinde tüm işletmeler kapalı olacak.

Tiyatro, sinema, nişan, mevlit, düğün, meyhane, bar, internet cafe, oyun alanları, yüzme havuzu, masaj salonu ve gece kulüpleri ise kapalı kalmaya devam edecek.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar