BIST9.871,49%1,59
USD32.5544%0.05
EURO34,9721%0.00
ALTIN2.458,29%0.91
Dünya

Beklenmedik tepki! İslam düşmanı Macron'a bir şok da Yunanistan'dan

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İslam'la ilgili sözlerine tepkiler sürerken, Yunanistan’dan beklenmeyen bir tepki geldi. Yunanistan ana muhalefet partisi Syriza'nın yürütme kurulu üyesi, Prof. Antonis Liakos, Macron’un İslam’a yönelik politikasının saldırgan ve hakaret edici olduğunu belirtti.

Abone OlGoogle News
29 Ekim 2020 17:21

Yunanistan ana muhalefet partisi Syriza'nın yürütme kurulu üyesi, Prof. Antonis Liakos, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un İslam’a yönelik politikasının saldırgan ve hakaret edici olduğunu belirtti.

Macron’un politikasına yönelik yazı paylaştı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İslam'la ilgili sözlerine tepkiler sürüyor. Macron'a bir tepki de Yunanistan'dan geldi. Yunanistan’da ana muhalefet partisi Syriza'nın Merkezi Yeniden Yapılanma Komitesi Siyasi Konseyi üyesi Profesör Antonis Liakos, Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un İslam’a yönelik politikasının saldırgan ve hakaret edici olduğunu belirten bir yazı paylaştı.

“Doyumsuz sömürgecinin geri dönüşü”

Liakos paylaşımında “Macron’un İslam’a yönelik politikası saldırgan ve hakaret edici. Gezegendeki en kalabalık üç dinden biri olan milyonlarca Müslümana saldırarak, hakaret ederek teröristlere karşı özgürlüğü savunamazsınız. Libya, Sahra altı Müslüman Afrika, Lübnan ve Suriye’deki Fransız politikası ile birleştiğinde, doyumsuz sömürgecinin (zayıf) geri dönüşünü gösteriyor gibi görünüyor” dedi.

Rusya da tepki göstermişti

Öte yandan Macron'un İslam düşmanlığı güden politikaları, Rusya tarafından da eleştirildi. Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Rusya'nın kısmen Müslüman bir ülke olduğunu belirterek, “Bizim ülkemizde böyle bir yayın asla yayınlanamaz.” demişti.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar