BIST9.078,22%-0,02
USD32.3847%0.13
EURO35,0460%0.08
ALTIN2.326,27%0.25
Dünya

Türk F-16'ları bölge ülkeleri için ciddi bir uyarı durumunda

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in geçtiğimiz günlerde "Türk F-16'ları" uyarısı bölge için önemli bir ikaz konumunda bulunuyor. Özellikle Bölgedeki denge unsurları açısından belirleyici bir unsur olan Türk savaş uçakları, caydırıcılığı ile ön planda bulunuyor.

Abone OlGoogle News
27 Ekim 2020 14:25

Azerbaycan ordusu Dağlık Karabağ'ı özgürleştirme hedefiyle ilerleyişini sürdürüyor. Bu bağlamda bir çok noktayı işgalden kurtaran ordu, cephe hattında önemli kazanımlar elde etti. Yerli ve Milli SİHA'larının da bu kazanımlarda belirleyici faktör olarak yer aldığı sabah sahası için önemli bir güç de Türk F-16'ları.

Geçtiğimiz günlerde Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Türk F-16'larına ilişkin yaptığı açıklamalar bölge dinamiklerini ortaya koyarken, güvenlik uzmanları da Türk F-16'larının önemli bir denge unsuru olduğuna dikkat çekti.

TÜRK F-16'LARI BÖLGE İÇİN DENGE UNSURU

Genelkurmay İstihbarat Eski Başkanı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Türk F-16'larının Azerbaycan'da bulunmasının önemli bir denge unsuru olduğunu ifade etti. 

Ermenistan'ın geçtiğimiz temmuz ayında Tovuz bölgesinde yönelik saldırılarından sonra Türkiye ile Azerbaycan arasında tatbikatlar yapıldığını ifade eden Pekin, şu ifadelere yer verdi:

"Tatbikatlar için Azerbaycan'a giden Türk F-16'ları gelen istihbarat raporları doğrultusunda bu ülkede kaldı. Türkiye'nin F-16'ların Azerbaycan'da bırakılması bölgede bir denge unsurudur. Savaşa katılmamakla beraber her an Azerbaycan'ın isteklerine cevap verileceğini göstermesi bakımından Bakü için ciddi bir güvencedir. Aynı zamanda Ermenistan ve diğer ülkeler için bir ikazdır. Türkiye'nin bu konudaki ciddiyet ve kararlılığını göstermesi için çok önemlidir."

"AZERBAYCAN'IN YETERLİ SAYIDA SİHA'SI VAR"

Ermenistan'ın Türk F-16'larının kullanıldığı iddialarının doğru olmadığını belirten Pekin, "Azerbaycan'ın şu anda F-16'ları kullanmasına ihtiyaç yok. Bu hızlı bir savaş. Yeterli sayıda SİHA ve ağır silahları var." dedi.

"BÖLGE ÜLKELERİ BU SÜREÇTE DİKKATLİ OLMALI"

Bölgede Türkiye ve Azerbaycan'ı Rusya ve İran ile karşı karşıya getirecek bir komplo kurulmuş olabileceğini ifade eden Pekin, bölge ülkelerinin bu süreçte dikkatli olması gerektiğine vurgu da yaptı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar