BIST9.915,62%2,05
USD32.509%-0.09
EURO34,7760%-0.56
ALTIN2.438,67%0.10
Dünya

Ermenistan iyice köşeye sıkıştı! Paşinyan’ın eşi cepheye gitme kararı aldı

Azerbaycan’ın işgal altındaki toprakları azad etmek için başlattığı operasyonlar karşısında darmadağın olan Ermenistan ordusu, cephede her gün yeni bir hezimeti tadıyor. Ermenistan ordusunun bu hezimetini sindiremeyen Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın eşi Anna Akopyan ise cepheye gitmek için hazırlandığını duyurdu.

Abone OlGoogle News
27 Ekim 2020 13:18

Erivan yönetimi Gubadlı'yı kaybettiğini ve Syunik'in kapılarına kadar yaklaşıldığını resmen itiraf etti.

Bir ay içinde bozguna uğrayan Ermenistan ordusu işgalden kurtarılan köyleri çeken Euronews ekibine füze attı. Twitter hesabında ABD lideri Donald Trump'ı etiketleyerek Azerbaycan'ı şikayet eden Başbakan Nikol Paşinyan, Dağlık Karabağ'da Ermenistan'ın 'büyük ve hatta acı verici tavizler vermeye hazır' olduğunu söyledi.

Öte yandan Paşinyan'ın eşi Anna Akopyan ise bugün itibariyle askeri eğitime başladığını ve birkaç gün içinde savaşa katılacağını duyurdu.

Hezimeti itiraf ettiler

Dağlık Karabağ savaşında bir ay geride kalırken Azerbaycan birçok şehir ve 170'ten fazla köyü işgalden kurtardı, Ermenistan tarafı ise yaşanan bozgunla temellerinden sarsılıyor.

Ermenistan Savunma Bakanlığı sözcüsü Artsrun Hovhannisyan, Azerbaycan ordusunun Gubadlı'yı geri aldığını itiraf etti. Hovhannisyan, "Geceki çatışma sırasında, ne yazık ki, Gubadlı'yı alıp bazı yönlere ilerleyebildiler" diyerek hezimeti doğrulamış oldu.

Cebrail ve Hadrut'un kaybını hazmedemediler

Artsrun Hovhannisyan, ayrıca "Evet, bazı bölgelerde başarılı oldular, evet, Syunik'in kapılarına yaklaştılar" ifadesini de kullandı. Syunik, Azerbaycan ordusunun işgalden kurtardığı Zengilan ve Gubadlı bölgelerini de kapsayan en güney bölgesinin adı.

Şimdiye kadar ne Hovhannisyan ne de Ermenistan Savunma Bakanlığı, sadece Gubadlı'nın değil, Azerbaycan ordusunun video görüntüleri paylaşmasına rağmen Cebrail ve Hadrut'un kaybını kabul etmedi.

Harutyunyan’ı görevden aldılar

Ermenistan'ın bile tanımadığı işgalci Dağlık Karabağ yönetimi ise, Dağlık Karabağ'ın ordu komutanı ve savunma bakanı General Celal Harutyunyan'ın yaralandığını açıkladı.

Açıklamayı Facebook sayfasından yapan işgalci yönetimin lideri Arayik Harutyunyan, General Harutyunyan'ın yerine Michael Arzumanyan getirildiğini yazdı. Michael Arzumanyan hemen korgeneralliğe terfi ettirildi.

Ermenistan üçüncü ateşkesi de deldi

ABD'nin öncülüğünde ilan edilen ve Pazartesi sabah yerel saatle 08.00'de başlayan ateşkes ise, Ermenistan birliklerinin ateş açmasıyla beş dakikada havaya uçtu.

Üçüncü ateşkesin de başarısız olduğunu bildiren Azerbaycan Savunma Bakanlığı, gece boyunca Hocavend, Fuzuli ve Gubadlı çevresinin şiddetli çatışmalara sahne olduğunu duyurdu.

Resmi açıklamaya göre, püskürtülen Ermenistan birlikleri çok sayıda kayıp verdi, ölenler arasında 18. motorlu piyade tümeninin kurmay başkanı da var.

Euronews ekibine saldırı

Azerbaycan yerel medyası, bugün Ermenistan ordusunun sınır hattındaki Terter şehrini bir kez daha hedef aldığını ve patlama seslerinin duyulduğunu aktarıyor.

Ermenistan ordusu, savaşı takip eden Euronews ekibine Talış ve Sukovuşan arasında işgalden kurtarılan köylerde çekim yaparken füzeyle saldırdı.

Euronews kameraları tarafından çekilen görüntülerde, kornet tipi tanksavar füzesi gazetecilerin aracına isabet etmedi ancak bir şarapnel parçası araca saplandı.

Euronews ekibinin hedef alınmasını kınayan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, "Ermenistan'ın bu saldırısını ifade özgürlüğüne ve profesyonel gazeteciliğe yönelik bir saldırı olarak görüyoruz" dedi.

Paşinyan, Trump’ı etiketledi

Ateşkesi sürekli ihlal eden Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ise, Twitter hesabından yazdığı mesajla Azerbaycan'ı ABD, Rusya ve Fransa'ya şikayet etti.

Minsk Grubu'nun eş başkanlığını yapan üç ülkenin ateşkes için çaba gösterdiğini belirten Paşinyan, mesajına ABD Başkanı Donald Trump'ı da etiketledi.

Facebook'taki canlı yayın konuşmasında ise Paşinyan ateşkes girişiminin başarısız olduğunu kabul etti, Dağlık Karabağ'da Ermenistan'ın 'büyük ve hatta acı verici tavizler vermeye hazır' olduğunu söyledi.

Paşinyan’ın eşi cepheye gidiyor!

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın eşi Anna Akopyan ise, Dağlık Karabağ'da savaşmak için 13 kadınla birlikte askeri eğitim almaya başladığını duyurdu.

Pazartesi günü açıklama yapan 42 yaşındaki Anna Akopyan, "Salı günü eğitime başlıyoruz. Birkaç gün sonra anavatanımızın sınırlarını korumak için cepheye gideceğiz" dedi.

Anna Akopyan, 21 Ekim tarihinde ABD, Fransa, Kanada, Brezilya, Lübnan, Singapur, Litvanya, Arjantin ve Vietnam gibi ülkelerin First Lady'lerine Dağlık Karabağ'ın tanınması için mektup göndermişti.

Haykakan Jamanak adlı gazetenin genel yayın yönetmenliğini yapan, savaş başlamadan yaklaşık üç hafta önce Kalaşnikoflu pozlar vermişti. Paşinyan çiftinin 2000 doğumlu oğulları Ashot Paşinyan, halihazırda gönüllü olarak Dağlık Karabağ cephesinde bulunuyor.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar