BIST9.115,57%0,39
USD32.3718%0.08
EURO34,9960%-0.06
ALTIN2.326,10%0.25
Dünya

İslam’a ve Peygambere saldıran Macron paranın kokusunu alamayınca çark etti

Ülkesinde halkını İslam’a karşı kışkırtan, dergi paçavrası Charlie Hebdo’nun Peygamberimiz Hz. Muhammed’e (sav) hakaret içeren karikatürlere sesini çıkartmayıp aksine destekleyen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Arap ülkelerinde başlayan Fransız mallarına boykot sonrası çark etti.

Abone OlGoogle News
26 Ekim 2020 13:54

Son dönemde İslam'a ve Müslümanlara yönelik skandal açıklamalarda bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İslam ülkelerinden Fransız ürünlerine boykotun genişlemesi sonrası çark etti.

Ülkesindeki İslam karşıtlığını körükledi

Fransa'da Hz. Muhammed'e ve İslam'a hakaret içeren karikatürlerin gösteri sonrası kriz büyüdü.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İslam karşıtı konuşmaları ülkede Müslümanlara yönelik baskıları artırdı.

Macron, Müslümanları hedef gösteren açıklamalarda bulunmuş, İslami radikalleşme ve terörle mücadeleyi yoğunlaştıracağını söylemişti. Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatürler, devlet kurumlarına ait binalara yansıtılmıştı.

Müslüman dünyasından ise Fransa'daki İslam karşıtlığına karşı tepkiler gelmeye başladı. Bazı ülkelerde Fransa ürünlerine boykot geldi.

Boykotların durdurulmasını talep etti

Fransa, Türkiye ve Arap ülkelerinde ürünlerinin boykot edilmesine yönelik çağrıların ve Fransa karşıtı eylemlerin durdurulmasını talep etti.

Fransız Dışişleri Bakanlığı'ndan pazar akşamı yapılan açıklamada, "Orta Doğu'nun birçok ülkesinde, Fransız ürünlerini boykot etme çağrıları ve daha genel olarak, bazen nefret dolu terimlerle, Fransa aleyhine gösteri çağrıları sosyal medyada yayınlandı." ifadesi kullanıldı.

“Fransa Müslümanları ayrılmaz bir parçamız”

Açıklamada, "Fransa Müslümanları, Fransız toplumunun ve tarihinin ayrılmaz bir parçasıdır. Boykot çağrıları ve radikal bir azınlık tarafından araçsallaştırılan, ülkemize yönelik saldırılar temelsizdir ve derhal durdurulmalıdır." çağrısı yapıldı.

Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, Fransız ürünlerini boykot çağrılarının ve Fransa karşıtı eylemlerin, ülkenin ifade ve vicdan özgürlüğü konusundaki tutumunu çarpıttığı ifade edildi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar