BIST9.716,77%-0,05
USD32.5618%0.08
EURO34,9467%-0.07
ALTIN2.438,72%0.10
Dünya

Koronavirüse karşı yeni bir aparat geliştirildi

Bilim insanları koronavirüsün yayılışını durdurmada yeni bir yöntem geliştirdi.

Abone OlGoogle News
14 Ağustos 2020 23:21

Dünya Covid-19 salgınını kontrol altına almak için aşıların çıkmasını beklerken, California Üniversitesi’nde yüksek lisans öğrencisi Michael Schoof’un önderliğindeki bir araştırma takımı, SARS-CoV-2’nin (hastalığa sebep olan virüs) hücrelerimize bulaşmasına olanak sağlayan çok önemli bir mekanizmayı kısıtlayan, tamamen yapay ve üretime hazır bir molekül geliştirdi.

Populer Science'nin haberine göre, İki gün önce yayımlanan makalede aktarıldığı üzere canlı virüs kullanılarak yürütülen deneyler, söz konusu molekülün şimdiye kadar keşfedilen en kuvvetli SARS-CoV-2 antivirüsleri arasında olduğunu gösteriyor.

Araştırmacıların “AeroNabs” adını taktığı ve aerosol formül biçiminde test edilen bu moleküller, insanların bir burun spreyi ya da inhalatör ile kendi kendilerine uygulayacağı türden.

Günde bir kez kullanılan AeroNabs, aşı bulunana kadar SARS-CoV-2’ye karşı güçlü ve güvenilir bir koruma sağlayabilir.

Araştırma takımı, AeroNabs’ın üretimini ve klinik deneylerini hızlandırmak üzere ticari ortaklarla aktif görüşmeler yürütüyor. Eğer bu testler başarılı olursa; bilim insanları AeroNabs’ı yaygın hale getirip, COVID-19’u önlemek ve ona müdahale etmek için uygun fiyatlı, reçetesiz bir ürün sunmayı hedefliyor.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar