BIST10.952,56%-0.76
USD42.4471%0,01
EURO49,6471 %0.17
ALTIN5.720,42 %-0.35
Dünya

Sırbistan, Kosova ile normalleşme sürecini askıya aldı

Sırbistan, Kosova Ofisi Direktör Yardımcısı Igor Popovic'in Kosova'da tutuklanmasının ardından normalleşmesi sürecinin durdurulduğunu açıkladı.

Abone OlGoogle News
22 Temmuz 2025 13:22

Sırbistan Kosova Ofisi Direktörü Petar Petkovic, yardımcısı Igor Popovic’in Kosova Kurtuluş Ordusu (UÇK) aleyhine yaptığı açıklamalar nedeniyle tutuklanmasının ardından Kosova ile normalleşme sürecini askıya aldıklarını duyurdu. Kosova yönetiminin hukuku kötüye kullandığını öne süren Petkovic, “Popovic serbest bırakılana kadar Kosova ile normalleşme sürecini durduruyoruz” dedi.

Kosova ile diyalog sürecinin durdurulduğuna dair Avrupa Birliği’ndeki tüm ilgili temsilcileri bilgilendirdiğini belirten Petkovic, Sırpların aşağılanmaya çalışıldığını öne sürdü.

Sırbistan Kosova Ofisi Direktör Yardımcısı Popovic, Kosova’da yaptığı bir konuşmada UÇK’yi ‘terör örgütü’ olarak nitelendirdiği gerekçesiyle, Kosova makamları tarafından 18 Temmuz’da gözaltına alınmış ve 20 Temmuz’da tutuklanmıştı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar