BIST8.838,60%2,13
USD34.2606%0.01
EURO37,0447%0.04
ALTIN3.016,03%-0.39
Dünya

Heniyye'nin acı kaybı: İsrail kız kardeşini de öldürdü

İsrail'in Gazze Şeridi'nin batısındaki Eş-Şati Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırıda, aralarında Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin kız kardeşinin de bulunduğu 10 kişi hayatını kaybetti.

Abone OlGoogle News
25 Haziran 2024 10:01

İsrail ordusuna ait uçaklar, Şatı Mülteci Kampı'nda Heniyye'nin ailesine ait bir eve hava saldırısı düzenledi. Saldırıda ev tamamen yıkılırken aile üyelerinden en az 10 kişi hayatını kaybetti, yaralananlar oldu.

Gazze kentindeki Muammedani Hastanesi kaynakları da Heniyye'nin kız kardeşi Zahr Abdusselam Heniyye'nin ölenler arasında olduğunu aktardı.

İsrail ordusu, Ramazan Bayramı'nda da Gazze kentinin batısındaki Eş-Şati Mülteci Kampı sakinleri ve yakınlarıyla bayramlaşmaya giden, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin ailesinden birçok kişinin bulunduğu aracı vurmuştu. Saldırıda Heniyye'nin 3 oğlu ve 4 torunu hayatını kaybetmişti.

Cumhurbaşkanlığından açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Topçu, 'Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin aziz milletinin şehitleri kervanına akrabalarından katılanların sayısı 69'a ulaşmıştır. Filistin'in kahraman halkına başsağlığı diliyorum' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Topçu, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin akrabalarında şehit sayısının 69'a ulaşmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Topçu, şunları kaydetti: "Hamas Siyasi Büro Başkanı inancın timsali Ümmetin kahraman evladı İsmail Haniye'nin aziz milletinin şehitleri kervanına akrabalarından katılanların sayısı soykırım suçu işleyen katil İsrail devletinin son vahşi saldırısı ile 69'a ulaşmıştır. Şehitlerimize rahmet, İsrail'e lanet kendilerinin değerli şahsında Filistin'in kahraman halkına başsağlığı diliyorum.

Allah (CC); 'Hasbünallahü ve ni'me'l-vekil' diyerek Siyonist İsrail'e ve başta ABD olmak üzere yandaşlarının 7 Ekim'den bu yana yaptığı soykırıma Ümmetin izzetini korumak için tek başına kahramanca direnen Filistin'i, halkını korusun ve yüceltsin. Türkiye; devleti ve milleti ile özgür Filistin dünya devletleri arasında hak ettiği yeri alana kadar her türlü desteğine devam edecektir."

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar