BIST10.471,32%0,76
USD32.8627%35.2180
EURO35,2084%41.6191
ALTIN2.452,18%-0.24
Dünya

Tahammül edemediler: ABD'de 'Filistin' sansürü

Cornell Tıp mezunu Filistinli öğrenci, okul yönetimine hitaben "Yazıklar olsun size" dedi. Sağlık çalışanı meslektaşlarına da seslenen öğrenci, "Yemininize karşı dürüst olun" ifadesini kullandı.

Abone OlGoogle News
25 Mayıs 2024 10:35

Weill Cornell Tıp Fakültesi'nden mezun olan Filistinli öğrencinin mezuniyet töreninde verdiği mesajlar, okul yönetimini şaşkına çevirdi. Söyledikleri seyirciler tarafından kayda alınan öğrenci, sansürle karşılaştı.

ABD'nin prestijli tıp fakültesindeki mezuniyet törenine, sahneye gelen Filistinli öğrencinin verdiği mesajlar damga vurdu.

Okul yönetimi, söz konusu görüntüleri sansürledi. Çarpıcı anlar, neyse ki arkadaşı tarafından kayıt altına alınmıştı. X platformunda paylaşılan görüntüler hızla yayıldı.

"Yazıklar olsun size"

Bazı kesimlerce tepki gösterilen Cornell, Filistinli öğrencinin Gazze mesajını fakültenin internet sayfasına seçki halinde tekrar yükledi.

Söz konusu video kaydında Filistinli öğrencinin hocalarına, "Ailem bugün burada değil. Çünkü sizin kışkırttığınız ve kabul etmeyi reddettiğiniz bir soykırımın içindeler. Yazıklar olsun size." diye bağırdığı görülüyor.

"Yemininize karşı dürüst olun"

Tıp öğrencisi daha sonra salondaki topluluğa dönerek şöyle seslendi: "Sağlık çalışanı arkadaşlarıma: Gazze'deki işçi arkadaşlarınız hastalarının gözü önünde öldürüldü. Bunu kabul edin. Yaptığınız (meslek) yemininize karşı dürüst olun. Özgür Filistin."

Cornell yönetimine Filistin tepkisi: Dürüst değilsiniz

X ve Instagram gibi sosyal medya platformlarında yüz binlerce görüntülenmeye ulaşan paylaşımda, Weill Cornell Tıp Fakültesi Dekanı Robert Harrington da dürüst olmamak ve Gazze'deki sivilleri umursamamakla eleştirildi.

Harrington, New York Carnegie Hall'de 16 Mayıs'ta düzenlenen mezuniyet töreninde yeni mezunlara seslendiği konuşmasında, "Yeni atanan hekimlerin, insanlığı ve adaleti savunmasının önemini" vurgulamıştı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar