BIST10.891,42%0,18
USD32.9477%35.7487
EURO35,7982%42.3152
ALTIN2.529,05%0.85
Dünya

Slovakya Başbakanı Fico'ya suikast girişimi

Slovakya Başbakanı Robert Fico, bir hükümet toplantısının ardından silahlı saldırıya uğradı. Açılan ateş sonucu karnından vurulan Fico, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Saldırgan ise polis tarafından gözaltına alındı.

Abone OlGoogle News
15 Mayıs 2024 16:55

TASR haber ajansının bildirdiğine göre Slovakya Başbakanı Robert Fico, Handlova kentindeki kabine toplantısının ardından açılan ateş sonucu yaralandı.

TA3 yayın kuruluşu da dört el ateş açıldığını, birinin başbakan Fico'nun karnına isabet ettiğini bildirdi. Fico, ağır yaralı halde hastaneye kaldırıldı.

Reuters'a konuşan bir görgü tanığı, birkaç el silah sesi duyduğunu ve bir adamın polis tarafından gözaltına alındığını söyledi.

Ayrıca güvenlik görevlilerinin bir kişiyi, bir arabaya iterek uzaklaştırdığı belirtildi.

BİR KİŞİ DAHA YARALANDI

Slovak Cumhurbaşkanı da Fico'ya yönelik "acımasız" saldırıyı kınadı, geçmiş olsun dileğinde bulundu. Çekya Başbakanı Petr Fiala da Fico'nun vurulması haberinin şok edici solduğunu söyleyerek, acil şifa diledi. 

Slovak acil servisi de Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, 59 yaşındaki bir adamın da vurulduğunu ve helikpoter sevk edildiğini bildirdi. Eylemin hala devam ettiği açıklandı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar