BIST10.891,42%0,18
USD32.9477%35.7487
EURO35,7982%42.3152
ALTIN2.529,05%0.85
Dünya

İsrail iki mülteci kampını daha vurdu! Onlarca kayıp var

Cibaliye Mülteci Kampı'na 2 günde 3. kez saldırı düzenleyen İsrail, Bureij Kampı'nı da hedef aldı. Düzenlenen saldırılarda onlarca kişi hayatını kaybetti.

Abone OlGoogle News
02 Kasım 2023 15:18

İsrail, Gazze'ye yönelik saldırılarını 7 Ekim'den bu yana sürdürüyor... Gazze'yi abluka altına alan ve açık hava hapishanesine çeviren İsrail, iki kere Cibaliye Mülteci Kampı'nı vurdu.

Birleşmiş Milletlerin "savaş suçu" demesine rağmen durmayan İsrail'in saldırılarında binlerce kişi hayatını kaybetti.

Dün Cibaliye Mülteci Kampı'nı vuran İsrail, bugün bir kez daha bu kampı hedef aldı.

39 kişi daha hayatını kaybetti

Cibaliye Mülteci Kampı'na 2 günde 3. kez saldırı düzenleyen İsrail, Bureij Kampı'nı da hedef aldı. Düzenlenen saldırılar sonrasında Cibaliye Mülteci Kampı adeta yerle bir oldu.

Saldırılarda gelen ilk bilgilere göre, en az 39 kişi hayatını kaybederken, onlarcası da yaralandı.

UNICEF: Cibaliye Mülteci Kampı'nda çok sayıda çocuk öldü

UNICEF’ten yapılan açıklamada, “Gazze Şeridi'ndeki Cibaliye kampına dün ve bugün düzenlenen saldırıların ardından ortaya çıkan katliam manzaraları korkunç ve dehşet verici. Saldırıların çocuklar üzerinde yarattığı tahribata ilişkin elimizde henüz bir tahmin bulunmamakla birlikte, insanların evleri yerle bir olmuş, yüzlerce kişi yaralanmış ve hayatını kaybetmiş olup, ölenler arasında çok sayıda çocuğun da bulunduğu bildirilmektedir.

Bu iki saldırı, 25 gün boyunca devam eden bombardımanlarda 3 bin 500'den fazla çocuğun hayatını kaybetmesine ve 6 bin 800'den fazla çocuğun yaralanmasına yol açtığı bildirilen saldırıları takip etmektedir. Bu, 25 gün boyunca her gün 400'den fazla çocuğun öldürülmesi ya da yaralanması anlamına gelmektedir. Bu yeni normal haline gelemez” denildi.

"Çocukların öldürülmesine son verilmeli"

UNICEF, çocukların halihazırda çok fazla şeye katlandığının altını çizerek, “Çocuklar halihazırda çok fazla şeye katlandılar. Çocukların öldürülmesine ve tutsak edilmesine son verilmelidir. Çocuklar hedef değildir. UNICEF, çatışmanın tüm taraflarına yaptığı acil insani ateşkes çağrısını yineleyerek, tüm çocukların korunmasını ve Uluslararası İnsani Hukuk uyarınca Gazze Şeridi'nde hayat kurtaran yardımların ulaştırılabilmesi için güvenli ve engelsiz insani erişim sağlanmasını talep etmektedir” ifadelerine yer verdi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar