BIST9.079,97%3,10
USD32.3334%0.13
EURO35,0623%-0.02
ALTIN2.307,32%1.31
Dünya

Tüm Müslümanlar bu anı bekliyordu! Kabe’de 2,5 yıl sonra gelen büyük mutluluk

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Kabe’nin etrafına yerleştirilen bariyerler 2,5 yılın ardından kaldırıldı ve Müslümanlar yeniden Kabe’ye dokunma imkanı buldu.

Abone OlGoogle News
03 Ağustos 2022 11:31

Suudi Arabistan’da 2,5 yıl aradan sonra Covid-19 salgınıyla mücadele çerçevesinde Kabe’nin etrafına yerleştirilen bariyerlerin kaldırılması ile Müslümanların yeniden Kabe’ye dokunmasına izin verildi.

 

Müslümanlar yeniden Kabe’ye dokundu

Suudi Arabistan’ın Mekke şehrinde yer alan Kabe’nin etrafındaki bariyerler kaldırıldı. Korona virüs salgını nedeniyle 2020 yılının Mart ayında yerleştirilen bariyerlerin 2,5 yıl sonra kaldırılmasının ardından Müslümanlar yeniden Kabe’ye dokunma imkanı buldu.

 

Umre sezonu başlamadan sevindiren gelişme

Kabe’nin de içerisinde yer aldığı Mescid-i Nebevi’nin Genel Başkanı Şeyh Dr. Abdulrahman bin Abdulaziz Al-Sudais, dün yaptığı açıklamada umre sezonu başlamadan Kabe çevresindeki koruyucu bariyerlerin kaldırılması yönünde bir karar alındığını duyurmuştu. Al-Sudais, bu kararın özellikle umre sezonunun başlamasının ardından Kabe’ye gelen Müslümanların ibadetlerini manevi bir ortamda gerçekleştirmelerini kolaylaştıracağını ifade etmişti.

 
 
 
 
Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar