BIST9.645,02%-0,50
USD32.5505%-0.01
EURO34,9072%0.13
ALTIN2.428,10%-0.08
Dünya

Savaş çanları çalıyor: Pelosi’yi taşıyan uçak Tayvan’a indi! Çin savaş uçaklarını gönderdi, tanklar sokaklara indi

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi’yi taşıyan uçak Tayvan’a sorunsuz bir şekilde indi. Çin, konuya ilişkin açıklamalarında uçağı vuracağını iddia etmişti.

Abone OlGoogle News
02 Ağustos 2022 17:58

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi'nin içinde olduğu düşünülen uçak Tayvan'a indi. Çin devlet medyası Çin'e ait savaş uçaklarının Tayvan Boğazı'nı geçtiğini duyuruldu.

Pelosi’nin Tayvan’da yarın yerel saatle 17.00’ye kadar kalması, Başkan Tsai Ing-wen ile görüşmesi ve meclise hitap etmesi bekleniyor.

 

Siren sesleri yükseldi

Ancak Çin, Tayvan Boğazı’nı sivil uçaklara kapattı. Ardından Çin’in Su-35 savaş uçakları Tayvan Boğazı’na yöneldi. Çin’in Tayvan’a 125 km mesafedeki Fujian eyaletinden siren sesleri yükseldi.

 

Tanklar sokaklara indi, plajlarda askeri hareketlilik

İki süper güç arasındaki gerilimin had safhada olduğu bölgeden gelen son gelişmeler tedirgin etti. Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş sürerken yeni bir savaş olasılığını güçlendiren hazırlıklar; ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin, Çin'in kendi toprakları olduğunu ileri sürdüğü Tayvan'ı ziyaret edeceği yönündeki iddialardan kaynaklandı.

 

Tayvan Boğazı yakınlarında görülen Çin'e ait savaş uçaklarının ardından ABD donanması ise bölgeye dört adet savaş gemisi konuşlandırdı. Yollarda ve plajlardaki tankların görüntüsü korkuyu daha da artırdı. Tayvan'da ise Çin'in tatbikatlarına karşılık olarak askeri güvenlik önlemleri alındı. 300 bin kişiden fazla kişi ise Pelosi’nin içinde olduğu belirtilen uçağı anlık olarak takip ederken, Pelosi'yi taşıyan uçak sorunsuz şekilde Tayvan'a indi.

 

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar