BIST9.693,46%1,77
USD32.5355%0.02
EURO34,7190%0.09
ALTIN2.499,53%0.61
Dünya

Kafalarına taş değdi! Almanya bakın hangi terör örgütüne karşı “birlikte mücadele” çağrısı yaptı

Terör örgütlerinin yuvası haline gelen Almanya, geçmişte Türklere yönelik de katliam düzenleyen NSU terör örgütüne karşı ‘birlik, beraberlik içerisinde hareket etmeliyiz’ çağrısında bulundu.

Abone OlGoogle News
22 Temmuz 2022 15:31

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, "NSU terör örgütüne karşı birlik, beraberlik içerisinde hareket etmeliyiz" dedi.

NSU kurbanları için tören

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Almanya'nın Nürnberg ve Münih kentlerine ziyaret gerçekleştirdi. Baerbock, Nürnberg’deki Kartausertor’da Nasyonal Sosyalist Yeraltı Terör Örgütü (NSU) tarafından öldürülen ve aralarında Türk vatandaşlarının da olduğu kurbanlar için düzenlenen anma törenine katıldı.

 

“Teröristlerin içimizde olduğunu gecikmelide olsa öğrendik”

Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz ve Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Marcus König'in de katıldığı törende konuşma yapan Baerbock, "Nasyonal Sosyalist Yeraltı Terör Örgütü (NSU), özellikle yabancı kökenli insanlarımızı seçerek senelerce katliam yaptı. Nürnberg’de 3 Türk’ü katletti. Biz terör örgütünü dışarda ararken, teröristlerin içimizde olduğunu gecikmelide olsa öğrendik. NSU terör örgütü anıtının önünden geçen öğrenciler dahil tüm insanlar bu anıtı gördüğünde bu örgütün yaptıklarını unutmayacaktır. Bizler NSU terör örgütüne karşı birlik, beraberlik içerisinde hareket etmeliyiz. Terör nerden gelirse gelsin sorumlulara gereken ceza verilmelidir" ifadelerini kullandı.

Bakan Baerbock, anıta çiçek bırakmasının ardından törenden ayrıldı.

 
 
 
 

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar