BIST9.888,48%1,77
USD32.5847%0.15
EURO35,0017%0.08
ALTIN2.464,24%1.15
Dünya

Donald Trump çok kızdı! "Ya tamamen kapatacağız ya da yeni düzenleme getireceğiz'

ABD Başkanı Donald Trump, seçimlerle ilgili yanlış bilgi içeren bir paylaşımına Twitter’dan uyarı gelmesi üzerine sosyal medya şirketlerini kapatma tehdidinde bulundu. Trump, sosyal medya platformlarına düzenleme getirileceğini veya bazılarının kapatılacağını söyledi.

Abone OlGoogle News
27 Mayıs 2020 15:46

ABD Başkanı Donald Trump, seçimlerle ilgili yanlış bilgi içeren bir paylaşımına Twitter’dan uyarı gelmesi üzerine sosyal medya şirketlerini kapatma tehdidinde bulundu. Trump, sosyal medya platformlarına düzenleme getirileceğini veya bazılarının kapatılacağını söyledi.

Trump, Twitter'a tepki göstererek Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda sosyal medya sitlerine şöyle seslendi:

“Cumhuriyetçiler Sosyal Medya Platformlarının muhafazakâr sesleri tamamen susturduğunu hissediyor. Bunun bir kez daha olmasına izin vermemek adına onları güçlü bir şekilde düzenleyeceğiz veya kapatacağız. Ne yapmaya çalıştıklarını ve başaramadıklarını 2016'da gördük. Bunun daha sofistike bir versiyonunun gerçekleşmesine izin veremeyiz. Tıpkı geniş çapta posta yoluyla verilecek oyların ülkemizde gerçekleşmesine izin veremeyeceğimiz gibi. Posta yoluyla oylama her türlü hile, düzenbazlık ve hırsızlık için uygun olacak. En çok hile yapan kazanır. Sosyal medya, sen de aynı şekilde. Kendini toparla, şimdi!!"

Dezenformasyonla mücadele etmek adına getirilen yeni kurallar içinde olan bu uyarı, ilk defa ABD Başkanının paylaşımının altında görüldü.Trump, paylaşımında Kaliforniya eyaletindeki başkanlık seçimlerinde posta yoluyla kullanılacak oyların hileye açık olduğunu, oy sandıklarının çalınacağını ifade etti.

"Bilgiyi doğrula" uyarısına tıklandığında ise CNN, Washington Post gibi sitelerin, posta ile oy kullanımında hile olasılığının çok az olduğunu aktardığı haberleri kullanıcıların karşısına çıkıyor.

Trump, çıkan uyarının ardından yaptığı yeni paylaşımlarda, Twitter'ın ifade özgürlüğünü kısıtladığını ve başkan olarak buna izin vermeyeceğini söyledi.

Trump'ın seçim kampanyası sorumlusu Brad Parscale de, Twitter'ın yalancı basınla işbirliği yaptığını söylemişti.

Donald Trump, Twitter'ı en aktif kullanan liderlerden biri. 80 milyonun üzerinde takipçisi olan Trump, iki hafa önce koronavirüs salgını ile ilgili, sosyal ağda 100 mesaj paylaşmıştı.

Trump, azil süreci ile ilgili tartışmaların yaşandığı dönemde, bir günde 142 paylaşım yaparak kendi rekorunu kırmıştı...

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar