BIST9.693,46%1,77
USD32.5355%0.02
EURO34,7190%0.09
ALTIN2.499,53%0.61
Dünya

ABD'den kritik F-35 kararı! Yunanistan'dan S-300'ler için Türkiye şartı

ABD Hava Kuvvetleri'ne ait F-35 ve F-15 savaş uçaklarının, Washington'ın son yıllarda büyük altyapımı yatırımları yaptığı Girit'teki Souda Hava Üssü'ne konuşlanacağı belirtildi.

Abone OlGoogle News
11 Mayıs 2022 15:07

ABD Hava Kuvvetleri, F-35A ve F-15E savaş uçaklarının Yunanistan’ın Girit Adası'ndaki Souda Hava Üssü'ne konuşlandırmaya hazırlandığı ifade edildi.

RESMİ BAŞVURU YAPILDI

Yunanistan'ın en saygın gazetelerinden Kathimerini'de yer alan habere göre; bu konuşlanmanın gerçekleşmesi için Washington yönetimi Yunan hükümetine gerekli başvuruyu yaptı.

ONAY ALMASINA KESİN GÖZÜYLE BAKILIYOR

Yunan makamları başvuru sonrası bürokratik mekanizmayı işletime alırken; söz konusu onayın verilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

JETLER TATBİKATLARA KATILACAK

Bölgeye kaç uçağın, personelin geleceği ve ne kadar süre kalacağına dair bir bilgi paylaşılmazken; jetlerin bazı tatbikat ve operasyonlara katılacağı belirtildi.

HAVA ÜSSÜNE BÜYÜK ALTYAPI YATIRIMLARI YAPILDI

ABD ordusu, Girit'teki Souda üssüne büyük altyapı yatırımları yaparak; F-35 gibi son teknoloji uçakların konuşlanabileceği pozisyona getirdi.

ABD'NİN S-300 TEKLİFİNE TÜRKİYE KOŞULU

Öte yandan ABD'nin, Yunanistan'dan 90'lı yıllarda Rusya'dan satın aldığı S-300 bataryalarının yanı sıra Yunan ordu envanterindeki OSA-AK ve TOR M-1 hava savunma sistemleri ile BMP-1 tipi zırhlı araçların da Ukrayna'ya gönderilmesini istedi. Atina'nın ise buna karşılık Midilli, Sakız ve Rodos gibi adalara telafi sistemler gönderilmesini istediği bildirildi.

"TÜRKİYE'DEN GELEN TEHDİTLER VAR"

Yunanistan'ın saygın diğer bir gazetesi Ta Nea'nın, Savunma Bakanlığı'ndan konuyla ilgili geniş bilgiye sahip kaynaklara dayandırdığı haberinde; Yunanistan'ın ABD ile temaslarda "Türkiye'den gelen tehditlere ve Türk savaş uçaklarının Yunan adaları üzerinde sürekli gerçekleştirdiği uçuşlara" işaret ettiği bildirildi.

Habere göre Yunanistan, "Ancak ABD ya da diğer NATO ülkelerinin Midilli, Sakız ve Rodos gibi adalarda konuşlu sistemleri acilen telafi etmesi durumunda Atina'nın Ukrayna'ya sevkiyat yapabileceği" yanıtını verdi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar