BIST9.079,97%3,10
USD32.3679%0.07
EURO35,0299%0.03
ALTIN2.323,48%0.13
Dünya

Ukrayna Rus gemisini, Rusya Odessa'yı vurdu

Ukrayna ordusu, Yılan Adası'nda demir atan Rus donanmasına ait Serna sınıfı çıkarma gemisini vurduklarını duyurdu. Rus ordusu ise, Ukrayna'nın Odessa şehrindeki askeri hedefleri seyir füzeleriyle vurdu.

Abone OlGoogle News
07 Mayıs 2022 17:02

Ukrayna Ordusu Güney Operasyon Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, Karadeniz'de kilit nokta haline gelen Yılan Adası'na demir atan Rusya donanmasına ait bir geminin vurulduğu bildirildi.

Geminin hava saldırısı ile etkisiz hale getirildiği aktarıldı. Ukrayna Savunma Bakanlığı ise söz konusu geminin Serna sınıfı çıkarma gemisi olduğunu duyurdu.

Odessa bölgesel askeri idare başkanının sözcüsü Serhiy Bratchuk, sosyal medya hesabından olayı doğrularken, "Karadeniz'de Serna gibi bir düşman gemisi imha edildi. Silahlı Kuvvetlere teşekkürler" yazdı.

ASKERİ DEPOLAR VE HAVALİMANI VURULDU

Rus ordusu, Ukrayna'nın Odessa şehrini seyir füzeleriyle vurdu. Saldırılarda Bayraktar TB2'lerin de bulunduğu ifade edilen Shkolny Havaalanı, mühimmat depoları, Ukrayna'ya ait hava savunma füzelerinin bulunduğu bölgeler ve kritik tesisler hedef alındı. Seyir füzeleri ile saldırı sonrası kentin çoğu yerinde patlamalar meydana geldi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar