BIST9.949,66%2,40
USD32.4494%-0.27
EURO34,7942%-0.51
ALTIN2.439,96%0.15
Dünya

Savaşa hazırlık başladı, uydudan çekildi! İşte ilk saldıracak Rus birlikleri

Ukrayna-Rusya sınırında tansiyon yükselmeye devam ediyor. Yayımlanan yeni uydu görüntülerinde, Rus askeri birliklerinin ve tanklarının sayısının arttığı ve Ukrayna sınırına oldukça yakın konuşlandırıldığı görüldü.

Abone OlGoogle News
21 Ocak 2022 17:39

Ukrayna-Rusya sınırında tansiyon yükselmeye devam ediyor. Yayımlanan yeni uydu görüntülerinde, Rus askeri birliklerinin ve tanklarının sayısının arttığı ve Ukrayna sınırına oldukça yakın konuşlandırıldığı görüldü. Konuya ilişkin açıklama yapan ABD Başkanı Joe Biden, "Bölgeye yığılan Rus askeri birlikleri Ukrayna sınırını geçerse bu bir işgaldir. Şu konuda hiç şüphe yok, Putin işgali seçerse Rusya ağır bir bedel ödeyecek" dedi.

 

Yeni yayımlanan uydu görüntüleri, Rusya’nın Ukrayna sınırına yakın bölgeye, ek birlikler ve askeri teçhizat yığdığını gösteriyor.

ABD merkezli Maxar Technologies, uydu görüntülerinin  yakın zamanda ek birliklerin ve kuvvetlerin konuşlandırıldığı kilit yerleri gösterdiğini açıkladı. 

19 Ocak tarihli uydu görüntüleri, Rusya'nın Belarus sınırından 125 km uzaktaki Yelnya'da toplanmış tank topçuları ve destek teçhizatı ile Ukrayna sınırından yaklaşık 330 km uzaklıkta Voronezh üssünde konuşlandırılmış bir savaş grubunu gösteriyor.

Diğer fotoğraflarda, Belarus sınırından sadece 30 km ve Rusya'nın Ukrayna sınırından en fazla 50 km uzaklıkta bulunan Klintsky ve Klimovo adlı iki üste toplanmış askeri teçhizatı görülüyor. Sınır bölgesi,  Rusya'nın 100 bin askerin yanı sıra tankları ve füzeleri sınır yakınlarına taşıdığı geçen yılın sonundan bu yana bıçak sırtında bulunuyor.

Daha yakın tarihli bir Ukrayna hükümeti değerlendirmesinde, Rusya'nın artık Kiev'i orta menzilli balistik füzelerle vurma kabiliyetine sahip olduğu sonucuna varıldı.

 

Biden: İşgal anlamına gelir: Diğer taraftan, ABD Başkanı Joe Biden, son yaptığı açıklamada ,Ukrayna sınırına yığılan Rus askeri birliklerinin ülkenin sınırından herhangi bir şekilde geçmesinin "işgal" anlamına geleceğini ve bu durumda Rusya'nın "ağır bir bedel" ödeyeceğini söyledi.

Biden, "Bölgeye yığılan Rus askeri birlikleri Ukrayna sınırını geçerse bu bir işgaldir. Rusya bu durumda  ciddi ve koordineli ekonomik sonuçlarla karşılaşacak. Şu konuda hiç şüphe yok, Putin işgali seçerse Rusya ağır bir bedel ödeyecek" diye konuştu.  

Rusya'nın Ukrayna'ya müdahale için paramiliter güçleri kullanmasının da ihtimaller dahilinde olduğunu söyleyen Biden, "Gri bölgelerde yapılan saldırılarda Rus askerleri üniforma giymiyorlar. Bunlara da hazırlıklı olmalıyız" dedi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar