BIST9.693,46%1,77
USD32.5355%0.02
EURO34,7190%0.09
ALTIN2.499,53%0.61
Dünya

Rusya'ya çağrı! Barzani'den Fırat'ın doğusu çıkışı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani ve eski başkan Mesud Barzani ile görüştü. Hem Neçirvan Barzani hem de Mesud Barzani, Fırat'ın doğusu için Rusya'dan yardım talep etti.

Abone OlGoogle News
08 Ekim 2019 16:17

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Irak'ın başkenti Bağdat'taki temaslarının ardından Erbil'e gitti. Lavrov, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani ile bir araya geldi.

Barzani'nin ofisinden yapılan açıklamaya göre görüşmede, son siyasi gelişmelerin yanı sıra ikili ilişkiler ve terör tehdidi meselesi ele alındı.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ülkesinin terörle mücadelede Irak'a olan desteğinin devam edeceğini söyledi.

IKBY'DEN RUSYA'YA ÇAĞRI: SURİYE'DE KÜRTLERE YARDIM EDİN

Rudaw'ın IKBY başkanlığına dayandırdığı haberine göre de Barzani, Lavrov'a Suriye’deki Kürtlerin akıbetinden endişe duyduğunu söyleyerek, Rusya'dan Kürtlerin acı çekmesini önlemek için rol oynamasını istedi.

MESUD BARZANİ İLE DE GÖRÜŞTÜ

Lavrov, IKBY eski Başkanı Mesud Barzani ile de bir araya geldi. Barzani'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre görüşmede, son siyasi gelişmelerin yanı sıra Erbil-Bağdat hattındaki sorunlar ile Suriye meselesi ele alındı.

Öte yandan, Mesud Barzani Twitter hesabında, Türkiye’nin Fırat'ın doğusuna yönelik olası operasyonuna ilişkin açıklama yaptı. Barzani, paylaşımında Suriye'nin kuzeydoğusunu kastederek, şu ifadelere kullandı: "Batı Kürdistan'daki son gelişmelerden çok endişeliyiz. Birkaç kanalla iletişim halindeyiz ve Rojava halkının başka felaketlere maruz kalmamasını sağlamak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız."

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar