BIST9.693,46%1,77
USD32.5355%0.02
EURO34,7190%0.09
ALTIN2.499,53%0.61
Doğa

Limon Ağacı Bakımı Nasıl Yapılır, Hangi İklimi Sever?

Limon fidanı ve özellikle yediveren limon günümüzde balkon ve teraslarda saksı içerisinde en fazla yetiştirilen bitkidir. Özellikle soğuğa dayanıklı olan türleri ve sürekli meyve vermesi limon fidanı büyütmenin başlıca sebeplerinden sayılabilmektedir. Kokusunun da yanı sıra, süs olarak bile tercih sebebi olan limonlar, fiyatı ile de ayrıca tercih edilmektedirler.

Abone OlGoogle News
12 Kasım 2020 02:59

Aslında narenciye türleri soğuğu genel anlamda sevmedikleri için yediveren limon fidanlarını teras veya balkonda yetiştirenler için kritik uyarı olarak rüzgar alan açıkta bulundurmak yerine, daha korunaklı ve güneşin belirli süre de olsa bitkiye etki edebileceği alanlara koyulması, bitki ve verimi için önemli bir bilgidir. Limon fidanının vereceği meyve ve meyve büyüklüğü de bazı önemli unsurlar ile yönlendirilebilir. Örneğin, tüplü veya küçük bir üretim saksısında yetiştirilen fidanı kesin olarak daha büyük bir saksıya aktarmanız çok çok önemli olacaktır. Kök gelişimi ve fidanın büyümesi ve özellikle ilerleyen dönemlerde daha verimli olması için saksı boyutuna dikkat edilmesi önerilmektedir. Limon ağaçları bol ışığı severler, saksıdan sonraki en önemli aşama nerede soğuktan etkilenmeyecek ve ışığı bolca görebilecek olmalıdır.

 

Tabi bu öneriler sadece kış dönemi içindir. Saksılı ve taşınabilir durumda olan bitkilerin ılıman alanlarda veya yaz aylarında daha bahçeye yakın yerlere taşınması, daha yeşillik içerisinde olması, böcek ve arılara samimiyeti arttıracak ve polenler sayesinde bitkinin bol meyve vermesine ortam sağlayacak bir diğer unsurdur. Saksı konusunda bir öneri yapmamıza gerek duyan ziyaretçilerimiz için, minimum ölçüsü 16-17'lik diye geçen saksılarda büyütmeye başlamaktır. Eğer daha kalıcı bir işlem yapmak isterseniz 22'lik saksı ile 28'lik saksı arasında bir tercih yapmanız yediveren limon fidanı için önemli bir ayrıntı olacaktır.

 

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar