BIST9.716,77%-0,05
USD32.5481%0.03
EURO34,9937%0.06
ALTIN2.448,87%0.52
Din

Yasin Suresinin Son İki Ayetinin Anlamı Nedir?

Yasin Suresinin son 2 ayetinin faziletine vurgu yapılmaktadır. İşte pek merak konusu olan Yasin Suresi'nin son iki ayetinin anlamı nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar...

Abone OlGoogle News
24 Ağustos 2021 10:36

Yasin Suresi en fazla okunan ayetlerden olup hikmeti ve fazileti üzerine pek çok şey söylenmektedir. Yasin Suresi, en fazla okunan Kur'an Surelerinden olup ayrıca son iki ayetinin de fazileti bilinmekte ve önemsenmektedir. Yasin Suresi ayrıca bastırılarak da her an okunabilecek şekilde hazır bulundurulmaktadır.

 Yasin Suresinin Son İki Ayetinin Anlamı Nedir?

Kur'an-ı Kerim'in en fazla okunan bu Sure yani Yasin Suresi 83 Ayetten meydana gelmiş olup bu Surenin son 2 Ayetinin fazileti pek çoktur. Yasin Suresi 82. Ayeti:" Gökleri ve yeri yaratan Allah onların benzerini yaratmaya kadir değil mi? Elbette öyledir. O eşsiz yaratıcıdır, her şeyi bilir." Bir şeyi istediğinde, O'nun buyruğu "ol" demekten ibarettir; hemen oluverir."

 Yasin Suresi son Ayeti olan 83. Ayeti:" Her şeyin egemenliği kendi elinde olan Allah bütün eksikliklerden uzaktır ve hepiniz sonunda O'na döndürüleceksiniz."

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar