BIST9.716,77%-0,05
USD32.553%0.05
EURO34,9439%-0.08
ALTIN2.436,58%0.01
Din

Vitir namazı nasıl kılınır? Kılınması farz mıdır?

Özellikle ramazan ayında önemli bir yere sahip olan vitir namazının nasıl kılınacağı pek çok kişi tarafından merak konusu olmaktadır. Peki vitir namazı nedir, nasıl kılınır? Vitir namazı zorunlu mudur

Abone OlGoogle News
03 Ağustos 2021 18:36

Müslümanlar oruçlarını açtıktan sonra vitir namazlarını kılmaktadır. Bu nedenle vitir namazının nasıl kılınacağı günümüzde en çok araştırılan konulardan birisi olmaktadır.

Vitir namazı yatsı namazından sonra kılınan bir namaz olup Hanefilere göre üç rekatlı vacip namazıdır. Vitir namazı kılınırken her rekatında Fatiha suresi ve devamında bir sure veya birkaç ayet okunmaktadır. İkinci rekatın sonunda ise oturularak sadece tahiyyat duası okunmaktadır. 

 Vitir namazının üçüncü rekatında Fatiha ve bir sure veya birkaç ayet okunarak kıraat tamamlandıktan sonra eller kulaklara kadar kaldırılır, tekbir alınır ve kunut duaları okunur.

 Vitir Namazı Zorunlu mudur?

Vitir namazı vacip namazıdır ve yatsı namazı kılındıktan sonra sabah vakti gelinceye kadar herhangi bir samanda kılınmaktadır. Fakat uyanabilecek olan kişilerin vitir namazını gece sonunda, yani imsak vaktinden bir süre önce kılınması daha fazilet olduğu bilinmektedir. 


Namazların vaktinde kılınmaması durumuna kaza adı verilmektedir. Vitir namazı da zamanında kılınamayabilir. Vaktinde kılınamamış olan vitir namazının daha sonra kaza edilmesi vacip olmaktadır. Diğer mezheplere göre ise vitir namazı kılmak sünnet olmaktadır. 

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar