BIST9.895,70%1,84
USD32.4658%-0.22
EURO34,8201%-0.44
ALTIN2.454,67%0.76
Bilim

Reklamcıların gözü dönmüş planı: Uyurken rüyalarımıza sızacaklar

İnsan beyninin sırlarına erişebilmek için teknolojinin sınırları zorlanıyor. Sağlık için önemli gelişmeler kaydedilirken pazarlama dünyası da nöropazarlama tekniklerini geliştiriyor...

Abone OlGoogle News
23 Kasım 2021 11:08

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) ile Harvard ve Montreal üniversitelerinden üç araştırmacı, büyük şirketlerin, insanların rüyalarına reklam yerleştirmek için çalışma yaptığını söyledi.

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte daha önce imkansız olarak görülen olaylar da bir bir gerçekleşmeye devam ediyor. Ancak şirketlerin üzerinde çalıştığı son konu, duyanları ürküttü.

RÜYALARA MÜDAHALE PLANI

Independent Türkçe'nin haberine göre Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) ile Harvard ve Montreal üniversitelerinden üç araştırmacı, pazarlama firmalarının insanların rüyalarına reklam yerleştirebileceğini söyledi.

3 YIL İÇİNDE HAYATA GEÇİRİLECEK

Uyku ve insan bilişi üzerinde uzmanlaşmış araştırmacıların dijital fikir ve kültür dergisi Aeon'da kaleme aldığı bir makalede pazarlamacıların yüzde 77'sinin üç yıl içinde "rüya teknolojisi" reklamcılığına geçmeyi planladığını vurguladı.

"Uyku ve rüya korsanlığı yoluyla satın alma davranışını değiştirmenin ve yönlendirmenin yeni yollarını açıkça test ediyorlar" ifadelerini kullanan araştırmacılar "Rüya inkübasyonunun, yani rüya içeriğini etkilemek için uykudan önce veya uyku sırasında uyaranların sunulması işleminin ticari ve kâr amaçlı kullanımı hızla gerçek oluyor" ifadelerini kullandı.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Makalenin yazarlarından ikisi, MIT'nin rüyaları "hacklemek" ve uyuyanlarla iletişim kurmak için tasarladığı cihaz üzerinde çalışan araştırma ekibinde yer alıyor.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar