Tencereden Fırına: Buğu Kebabı Tarifi

KAÇ KİŞİLİK

5 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

45 dakika

Tarifi Yazdır

Buğu Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

600 gramdana kuşbaşı eti

3 yemek kaşığısıvı yağ

150 gramarpacık soğan

2 adetkapya biber

2 adet orta boypatates(küp doğranmış)

2 adethavuç(küp doğranmış)

2 çay bardağıbezelye

2 dişsarımsak(ezilmiş)

1 tatlı kaşığıtuz

1 çay kaşığıkarabiber

Üzeri için:

100 gramrendelenmiş kaşar peyniri

Buğu Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

Bir tencere veya düdüklüde etleri mühürleyin ve üzerini geçecek kadar su ekleyip etler yumuşayana kadar pişirin.

Ayrı bir tencerede sıvı yağ ile birlikte arpacık soğanı kavurun.

Üzerine kapya biber, patates ve havuçları da koyup kavurmaya devam edin.

Yumuşayan etleri, bezelyeyi, sarımsağı, tuz ve karabiberi de ekledikten sonra 2 su bardağı et suyunu tencereye aktarın.

Bu şekilde suyunu yarısına çekene kadar pişirin.

Pişen kebabı bir fırın kabına aktarın.

Üzerine beşamel sosu yayıp, rendelenmiş kaşar peyniri de yayın.

190 derecede 15 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin ve sevdiklerinizle afiyetle tüketin.