Etli Çiğ Köfte nasıl yapılır?

Etli Çiğ Köfte Tarifi İçin Malzemeler

400 gramince bulgur(esmer, çiğ köftelik)

250 gram dana nuar kıyma(4 kez çekilmiş)

1 adetkuru soğan

2 dişsarımsak

4 yemek kaşığıacı kırmızı pul biber(isot)

2 yemek kaşığıbiber salçası

1 yemek kaşığıdomates salçası

3 adetrendelenmiş domates

1/2 demetmaydanoz

1/2 demettaze soğan

2 tatlı kaşığıkimyon

2 çay kaşığıkarabiber

1 yemek kaşığıtuz

1 adetmarul

2 adetlimon

1/2 demettaze nane

1 kasebuz

Etli Çiğ Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

Derin bir tepside ince kıyılmış soğanlar, ezilmiş sarımsağı genişçe bir tepsiye alın.

Salçalar ve tuz hafifçe yoğurulur. Üzerine baharatlar ilave edilir.

Karışıma azar azar ince bulgur yedirilir ve bu esnada rendelenmiş domatesin üçte biri ve iki, üç parça buz eklenir. Bulgurlar hafif yumuşayıp kıvam alana kadar yoğurma işlemi devam eder gerektiginde buz eklenebilir.

Bulgur karışımı hazır olunca kıyma tepsiye alınır ve kıvamlası adına buzla yoğurulur.

Kıyma, sonrasında bulgur karışımına yoğurarak yedirilir. Bu esnada domatesin kalan yarısı da eklenir.

Kıvamı yumuşayan harca ince kıyılmış taze soğan, maydanoz, kimyon, karabiber ve kalan domates rendesi eklenir ve fazla sert yoğurmadan karıştırılır. Kıvamını ayarlamak için arada buz ya da buzlu su kullanılabilir.

Tepsi çevrildiğinde düşmeyecek bir hal oluncaya kadar yoğurulur.

Harçtan köfte büyüklüğünde parçalara koparılıp parmaklarla sıkılarak şekil verilir.

Marul yaprakları, taze nane ve limon dilimleri ile servis edilir. Afiyet olsun.