İki yumurtalı kek nasıl yapılır?

İki Yumurtalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

2 adet yumurta,

1 su bardağı toz şeker,

1 su bardağı sıvı yağ,

1 su bardağı süt,

1 limon kabuğu rendesi,

1 paket vanilya (5 gram),

1 paket kabartma tozu (10 gram),

2 buçuk su bardağı un (kullanılan su bardağı ölçüsü: 200 ml.)

İki Yumurtalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

İki yumurtalı kek yapmak için öncelikle ortası delik kek kalıp margarin ile yağlanıp hazır edilir.

Fırın 175° ye ayarlanarak ısınmaya bırakılır.

iki buçuk su bardağı un, elenerek bir kase içerisine konulur.

Kek hamuru için gerekli olan yumurta ile toz şeker, derin bir kap içerisinde, mikser yardımı ile beyazlaşana kadar çırpılır.

Daha sonra üzerine sıvı yağ, süt ve limon kabuğu rendesi ilave edilip, biraz daha çırpılır.

Elde edilen karışıma vanilya, elenmiş un ve kabartma tozu ilave edilip güzelce çırpılır.

Hazırlanan kek harcı, yağlanmış kek kalıbına boşaltılır.

Önceden ısıtılmış 175° fırında, kürdan temiz çıkana kadar pişirilir (35-40 dakika kadar).

Pişirilen iki yumurtalı kek fırından alınır ve oda ısısında soğumaya bırakılır.

Soğuyan iki yumurtalı kek kalıptan çıkartılarak servis tabağına alınır ve dilimlenerek servis edilir.

Not; Arzu ederseniz kekin üzerine pudra şekeri eleyebilirsiniz.

Kek pişerken ilk 20 dakika fırının kapağını sakın açmayın, kekiniz sönebilir.

Arzu ederseniz kek harcına ceviz, fındık veya kuru üzüm ilave edebilirsiniz.