Karışık Kızartma nasıl yapılır?

Karışık Kızartma Tarifi İçin Malzemeler

3 adet patates,

2 adet kabak,

2 adet patlıcan,

2 adet havuç,

2 adet kırmızı biber,

4 adet yeşil biber.

Sos için;

4 adet domates,

2 diş sarımsak,

Tuz,

Pul biber,

Karabiber,

Zeytinyağı.

Kızartmak için;

Sıvı yağ.

Karışık Kızartma Tarifi Nasıl Yapılır?

Karışık kızartma yapmak için gerekli olan sebzeler istenilen şekilde ve büyüklükte doğranır.

Daha sonra sırasıyla kızgın yağ içerisinde kızartılır.

Kızartılan sebzeler, fazla yağını süzmesi için, kağıt havlu serili bir tepsiye çıkartılır.

Sos için gerekli olan domateslerin kabukları soyulur ve sarımsaklarla birlikte rendelenir.

Üzerine 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı ilave edilir ve ocağın üzerine alınıp, suyunu çekene kadar pişirilir.

Domatesler suyunu çekince üzerine baharatlar eklenip karıştırılır ve hazırlanan sos ocaktan alınır.

Kızartılan sebzeler, servis tabağına alınır ve üzerine domates sosu gezdirilir.

Hazırlanan karışık kızartma, hemen servis edilir.