Şakşuka nasıl yapılır?

Şakşuka Tarifi İçin Malzemeler

3 adet patlıcan (kızartmak için bol sıvı yağ).

Sosu için;

1 adet soğan,

1 adet yeşil biber,

2 diş sarımsak,

3 adet domates,

1 yemek kaşığı domates salçası,

1-2 yemek kaşığı sıvı yağ,

Yarım çay bardağı su,

Damak tadına göre tuz.

Şakşuka Tarifi Nasıl Yapılır?

Patlıcanlar yıkanıp alacalı olacak şekilde soyulur ve küp küp doğranır.

Doğranan patlıcanlar acılığının çıkması için tuzlu su içerisine konulur ve üzerine 1 yemek kaşığı sirke ilave edilerek 20 dakika bekletilir.

Daha sonra patlıcanların acı suyu süzülüp kurulanır ve kızgın yağ içerisinde kızartılır.

Kızartılan patlıcanlar kağıt havlu üzerine çıkartılarak fazla yağı çektirilir.

Soğan, sarımsak ve biber ince ince doğranıp tavaya koyulur ve üzerine 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilerek sotelenir.

Domateslerin kabukları soyulup küp küp doğranır ve tavaya eklenir.

1 yemek kaşığı domates salçası ve tuz ilave edilerek biraz pişirilir.

Son olarak yarım çay bardağı su eklenir ve suyu çekene kadar kısık ateşte pişirilir.

Kızartılan patlıcanlar servis kabına alınır ve üzerine domates sosu dökülür.

Hazırlanan şakşuka soğuk olarak servise sunulur.

Bu ölçüler ile 4-5 kişilik servis elde edilir.