Kahvaltıların vazgeçilmezi Sodalı Pişi nasıl yapılır?

Sodalı Pişi Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

2 su bardağı yoğurt,

1 su bardağı su,

1 adet yumurta,

1 paket kabartma tozu (10 gram),

1 çay kaşığı karbonat (soda),

1 çay kaşığı toz şeker,

1 tatlı kaşığı tuz,

3 yemek kaşığı sıvı yağ,

Aldığı kadar un.

Kızartmak için;

Sıvı yağ.

Sodalı Pişi Tarifi Nasıl Yapılır?

Sodalı pişi hamuru için gerekli olan un haricindeki malzemeler, derin bir kap içerisinde karıştırılır.

Elde edilen karışıma azar azar un ilave edilip, güzelce yoğrulur.

Ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.

Yoğrulan hamur iki eşit parçaya ayrılarak beze yapılır.

Bezelerden ilki merdane yardımı ile, hafif unlanarak 1 cm. e yakın kalınlıkta olacak şekilde açılır.

Açılan hamur bardak veya arzu edilen bir kalıp ile kesilir.

Kesilen hamurlar kızgın yağ içerisinde orta ateşte arkalı önlü çevrilerek pişirilir.

Pişirilen sodalı pişi, servis tabağı üzerine çıkartılır ve sıcak olarak servise sunulur.

Not; Hamurun hepsini kullanmayacaksanız, hava almayan bir kap içerisine koyup, ertesi gün kullanabilirsiniz. Lezzetinde hiç bir değişiklik olmuyor.