Zeytinyağlı kuru fasulye nasıl yapılır?

Zeytinyağlı Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler

2 su bardağı kuru fasülye,

1 kuru soğan,

1 çorba kaşığı domates salçası,

1 tatlı kaşığı biber salçası,

Zeytinyağı,

Tuz,

2 tane kesme şeker.

Zeytinyağlı Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?

Zeytinyağlı kuru fasulye yapmak için 2 su bardağı kuru fasulye, akşamdan bir kaseye konulur.

Üzerilerine kaynar su dökülüp, 1 gece bekletilir.

Ertesi gün fasulyelerin suyu süzülür ve tekrar üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su eklenip, hafif diri kalacak şekilde haşlanır.

Haşlanan fasulyeler, daha sonra süzgeç içerisine alınarak süzülür.

Yemeğin yapılacağı tencereye, küp küp doğranmış soğan ile zeytinyağı koyulup, sotelenir (isteğe bağlı olarak sivri biber de ekleyebilirsiniz).

Sotelenen soğanların üzerine salça, kesme şeker ve tuz ilave edilip biraz kavrulur.

Daha sonra haşlanmış kuru fasulyeler ilave edilir.

Son olarak fasulyelerin üzerini örtecek kadar kaynar su eklenip, fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.

Hazırlanan zeytinyağlı kuru fasulye, sıcak veya ılık olarak servis edilir.