En hafif, pratik ve lezzetli zeytinyağlı yemek türleri nelerdir?

Zeytinyağlı yemek tarifleri hem en hafif hem de en lezzetli yemek tarifleridir. Özellikle Ege Bölgesi'nden ülkemize yayılmış onlarca lezzetli zeytinyağlı yemek türleri vardır. Yaz kış her sebzeyi zeytinyağlı yemeklerle değerlendirebilir, sofralara renk katabilirsiniz. Zeytinyağlı yemekler lezzetli olduğu kadar sağlıklıdır da! İşte sizler için seçtiğimiz ve derlediğimiz birbirinden pratik, lezzetli ve hafif zeytinyağlı yemek türleri!

PORTAKALLI ZEYTİNYAĞLI PIRASA TARİFİ

 Kış aylarının en lezzetli ve en çok tüketilen sebzesi hiç kuşkusuz pırasadır. Soğan ailesinin en lezzetli üyesi pırasadan birçok yemek yapılır. Aralarında en hafif ve en lezzetli olanı da Portakallı Zeytinyağlı Pırasa yemeğidir.

Zeytinyağlı yemek tarifleri hem en hafif hem de en lezzetli yemek tarifleridir. Özellikle Ege Bölgesi'nden ülkemize yayılmış onlarca lezzetli zeytinyağlı yemek türleri vardır. Yaz kış her sebzeyi zeytinyağlı yemeklerle değerlendirebilir, sofralara renk katabilirsiniz. Zeytinyağlı yemekler lezzetli olduğu kadar sağlıklıdır da! İşte sizler için seçtiğimiz ve derlediğimiz birbirinden pratik, lezzetli ve hafif zeytinyağlı yemek türleri!

Malzemeler:

7-8 adet pırasa

8-9 yemek kaşığı zeytinyağı

2 adet havuç

1 adet kuru soğan

1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı şeker

Karabiber

Yarım çay bardağı pirinç

Arzuya göre yarım limonun suyu

Hazırlanışı:

Zeytinyağını tavaya alalım ve yemeklik doğradığımız soğanı soyup yarım ay şekilde doğradığımız havucu da yağın içine alalım. 5-10 dakika kadar soteleyelim.

Yıkanmış ve doğranmış pırasayı da havuçların içine koyup hep birlikte kavuralım.

Üzerini hafif geçinceye kadar su ve portakal suyunu da katıp kaynamaya bırakalım.

10 dakika kaynattıktan sonra pirinci ve diğer malzemeleri de katıp sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirelim.

Soğuk olarak servis edelim. Afiyet olsun!