Karpuz kabuğu reçeli tarifi

 Malzemeler:

2 dilim karpuz kabuğu

3 su bardağı şeker

2 su bardağı su

2 yemek kaşığı limon suyu

Karpuz kabuğu reçeli nasıl yapılır?

 Reçeli hazırlamak için işe kabuklarını güzelce yıkayarak başlayın. Kabukların yeşil kısımlarını meyve soyacağı ile incecik temizleyin. Ardından kabukları küp küp doğrayın. Var ise kabukları ve suyu düdüklü tencereye alıp 15 dakika pişirin.

Reçeli hazırlamak için işe kabuklarını güzelce yıkayarak başlayın. Kabukların yeşil kısımlarını meyve soyacağı ile incecik temizleyin. Ardından kabukları küp küp doğrayın. Var ise kabukları ve suyu düdüklü tencereye alıp 15 dakika pişirin.

Yumuşayan kabukları ayrı bir tencereye alın. Kabukların üzerine şekeri ilave edin. Arzu ederseniz bu aşamada tencereye 7-8 adet karanfil ilave edebilirsiniz. 35-40 dakika kabuklar renk değiştirene kadar reçeli kısık ateşte pişirin. Arzu ettiğiniz renge ulaşınca tencereye limon suyunu ekleyin. 5 dakika sonra ocağı kapatın ve reçeli ılımaya bırakın. Ilınan reçeli kavanozlara bölüştürüp kapağını sıkıca kapatın. Şimdiden kolay gelsin.