Patlıcanlı pilav nasıl yapılır? Patlıcanlı pilav tarifi

Patlıcanın yakışmadığı yemek yoktur herhalde... Bu lezzetli sebze ile daha önce hiç pilav yapmayı düşündünüz mü? İşte, merak ettiğiniz "Patlıcanlı pilav nasıl yapılır?" sorusunun cevabı.

Patlıcanlı pilav nasıl yapılır?

Malzemeler:

2 adet patlıcan

2 su bardağı pirinç

3 su bardağı sıcak su

1 adet soğan

1 adet domates

1 çay bardağı dolmalık fıstık

Sıvıyağ

Tereyağı

Patlıcanları yıkadıktan sonra alacalı soyun. Ardından patlıcanları küp küp doğrayın.

Patlıcanları tuzlu suda 20-25 dakika bekletin.

Sıvıyağı kızdırın. Patlıcanları kurutup kızartın.

Tencereye tereyağı alın.

Yemeklik doğradığınız soğanları kavurun.

Ardından tencereye dolmalık fıstıkları ekleyin.

Fıstıkları kavurduktan sonra güzelce yıkayıp süzdüğünüz pirinci tencereye alın.

Baharatları, rende dometesi ve kızaran patlıcanları tencereye alın.

Son olarak tencereye sıcak suyu ekleyip, ocağın altını kısın.

Pilav piştikten sonra kapağın altına peçete örtüp demlenmeye bırakın.

Servis aşamasında pilavınızı dereotu ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.